PSV favoriet voor openingsduel: 'Oefenduels zeggen niets, maar toch'

PSV favoriet voor openingsduel: 'Oefenduels zeggen niets, maar toch'

36 reacties 36
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord en PSV spelen zondag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal in het Philips stadion tegen elkaar. De Rotterdammers en de Eindhovenaren zullen vooraf als favorieten aan de competitie beginnen. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad kijkt Rik Elfrink vooruit op de wedstrijd. 

Elfrink is vooral benieuwd hoe Feyenoord het gaat opvangen. Het vertrek van Mats Wieffer is volgens hem een grote aderlating, zeker als je op achterstand komt. "Wieffer was iemand die bij een achterstand de rug kon rechten en zei tot hier en niet verder. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan opvangen." 

De wedstrijd van zondag zal PSV beginnen als favoriet, zeker gezien de oefencampagnes. Toch zegt het niet alles denkt Elfrink. "Ik denk dat de ploeg van Peter Bosz favoriet is. Dat is ook op basis van de laatste twee duels van Feyenoord. Oefenduels zeggen niets, maar toch. Het is ook interessant om te zien waar beide teams staan. Het zijn toch de ploegen waar het om gaat dit seizoen." 

Volgens de PSV-watcher moeten Feyenoordsupporters niet te zwaar tillen aan de nederlagen. "Supporters moeten niet te zwaar tillen aan de 5-0 tegen Benfica. Je weet nooit waar ze op dat moment staan in de opbouw. Misschien hebben ze dat ervoor een training gehad waar ze helemaal tot het gaatje moesten gaan. Ik ben heel erg benieuwd waar Feyenoord en PSV staan." 

Rivalen

Volgens Elfrink is op basis van de sportieve prestaties de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord degene om het meest naar uit te kijken. "Op basis van de onderlinge verschillen en hoe Ajax afgelopen seizoen presteerde is dit toch de nieuwe wedstrijd met de grootste rivaliteit. Feyenoord maakte het PSV vorig jaar ook lastig in Eindhoven. Ik ben erg benieuwd naar de wedstrijd."

Lees meer over
Lees ook