'Akkoord met Brighton & Hove Albion FC over komst Buonanotte'

'Akkoord met Brighton & Hove Albion FC over komst Buonanotte'

129 reacties 129
Bron: 1908.nl
Foto: Pro Shots

Volgens 1908.nl is er een akkoord tussen Feyenoord en Brighton & Hove Albion FC voor Facundo Buonanotte. De negentienjarige Argentijn zou op huurbasis naar Rotterdam komen.

Binnen enkele dagen zou de talentvolle nummer 10 en rechtsbuiten gepresenteerd. Hij komt op huurbasis over, met een koopoptie. Deze zou ongeveer twee keer het huidige transferrecord zijn, dus rond de zestien miljoen euro.

In januari 2023 maakte Buonanotte de overstap van het Argentijnse CA Rosario Central naar Brighton & Hove Albion FC. Volgens Transfermarkt.nl was daar een transferbedrag van zo'n zes miljoen euro mee gemoeid. Momenteel heeft hij volgens de site een actuele marktwaarde van achttien miljoen euro.

De Italiaanse Argentijn heeft zijn debuut voor het nationale voetbalelftal Argentinië al mogen maken, ondanks zijn jonge leeftijd. Ook heeft hij afgelopen seizoen 27 keer minuten mogen maken in de Premier League, waarvan 17 keer in de basis. Hierbij was hij goed voor drie doelpunten en één assist. Ook op Europees niveau heeft hij zijn debuut al gemaakt, afgelopen seizoen heeft hij vijf wedstrijden in de Europa League gespeeld.

Lees ook