Wieffer: 'Ik denk dat ik qua voetbal hier goed pas'

Met de transfer van Mats Wieffer naar Brighton and Hove Albion FC is een jongensdroom in vervulling gegaan: spelen in de Premier League. De middenvelder maakte een stormachtige ontwikkeling door bij Feyenoord waarin hij onder toenmalig hoofdtrainer Arne Slot een belangrijke speler was.

“Het opleiden van spelers, goede spelers verkopen en de manier van spelen is allemaal positief”, geeft Wieffer als redenen waarom de Engelse club een goede stap voor hem is in gesprek met Viaplay. Ook waren volgens hem de prestaties van de club in de voorafgaande jaren iets wat hem positief opviel. “En dat de kans op spelen aanwezig is, is voor mij heel goed denk ik.” Er waren nog andere clubs die voor de middenvelder in de markt waren, maar die leken niet toe te happen. “Er waren nog een paar clubs , maar zo concreet als Brighton waren ze niet echt”, stelt hij.

De stijl die de coach van Brighton and Hove Albion FC, Fabian Hürzeler, wil spelen heeft enkele gelijkenissen met de stijl waar Wieffer onder twee jaar Arne Slot mee te maken had. Echter zijn er wel verschillen. “Ze proberen van achteruit te voetballen op verschillende manieren als dat ik bij Feyenoord gewend was. Daar leer ik wel alleen maar van. En sommige manieren kan ik meenemen van hoe we bij Feyenoord speelden. Dus ik hoef qua speelstijl niet veel te veranderen. Ik denk dat het goed is dat ik hierop kan verder boorduren en me kan laten zien in de Premier League.”

Plannen en speelstijl

Verder is het nog vroeg voor Wieffer om echt duidelijk de verschillen tussen beide clubs te weergeven. De Oranje-international kampt nog steeds met klachten van de blessure die hij eind vorig seizoen opliep. Inmiddels heeft de middenvelder vier volledige trainingen meegedaan en wordt hij rustig opgetraind. “Bij Feyenoord hadden we ook al een hoog niveau op de training, maar het is met name de intensiteit en het gevoel van druk zetten en omschakelen dat ietsjes sneller gaat”, is zijn conclusie tot dusver. In de Premier League zal het waarschijnlijk wel heel anders zijn en daar zal ik misschien in het begin aan moeten wennen. Maar dan hoop ik snel van waarde te kunnen zijn voor het team.”

De plannen voor Brighton met Wieffer zijn duidelijk. Hij zal namelijk vooral op dezelfde positie neergezet worden als bij Feyenoord. “Ze willen me voornamelijk op de zes-positie zetten, eventueel ook op acht en misschien als we met drie achterop gaan spelen als centrale verdediger”, zegt Wieffer over de plannen die weet dat de Engelse club een speciaal scoutingssysteem heeft. Uiteindelijk ben ik denk ik daardoor ook binnen gehaald en dat is heel positief. Maar je moet wel presteren en het laten zien. Ik denk dat ik qua voetbal hier goed pas, maar het is aan mij om dat te laten zien.”

Minteh

Bij Brighton and Hove Albion FC wordt Wieffer herenigd met Yankuba Minteh die vorig seizoen op huurbasis actief was voor Feyenoord. “Yankuba is een heel mooi ventje en is ook goed bezig van wat ik gezien heb”, vertelt Wieffer. “Hij zit er lekker in, ook in de groep en dat is alleen maar mooi.” Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten