'In die zin is zo’n wedstrijd van afgelopen zondag natuurlijk redelijk funest'

Feyenoord verloor afgelopen zondag met dikke cijfers van Benfica. De Rotterdammers met een nieuwe trainer aan boord werden regelmatig eenvoudig weggespeeld. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad laat Dennis van Bergen zijn licht schijnen over de huidige stand van zaken bij de club.

Feyenoord speelt onder Brian Priske nu 3-4-3, is deze formatie na de nederlaag ineens bekritiseerd? "Het gekke was eigenlijk dat je bij de spelers en trainer proefde dat de samenwerking heel goed gaat en dat er geloof is en was in het nieuwe systeem. Dan komt zo’n 5-0 nederlaag wel als een verrassing", zegt Van Bergen.

Onder Arne Slot kreeg Feyenoord veel complimenten, maar Priske wil eigenlijk nog meer. Spelers zijn blij met de komst van Priske. Van Bergen daarover. "Slot krijgt veel lof, voor zijn manier van voetballen en spelers spreken met veel lof over hem." Maar spelers willen graag onder Priske werken. "Onder een nieuwe trainer gaan we nog aanvallender voetballen, nog attractiever voetballen, nog aanvallende nog sneller naar het doel van de tegenstander en dat is voor voetballen natuurlijk een mooi vooruitzicht. En daar hadden ze zin in en daar keken ze naar uit. In die zin is zo’n wedstrijd van afgelopen zondag natuurlijk redelijk funest." 

Voorbereiding

Toch wil Van Bergen ook nog wel enige nuance aanbrengen. "Een nederlaag is natuurlijk niet het einde van de wereld. Ik las ook ergens dat Feyenoord in het kampioensjaar in de voorbereiding met 7-0 van Kopenhagen verloor en in die zin is het ook niet allemaal het einde van de wereld. Dat het in aanloop naar de eerste serieuze wedstrijd moet seizoen tegen PSV geen lekker gevoel is dat lijkt me wel duidelijk."

Internationals

Feyenoord moet een nieuw systeem leren. Volgens de trainer is het Europees kampioenschap en de daardoor later aansluitende spelers geen voordeel. "Priske zei ook kijk Geertruida die later is aangesloten Hancko is later aangesloten en Bijlow die zondag pas zijn eerste minuten maakte. Er zijn genoeg argumenten aan te halen waren het nog niet zo goed gaat maar dat het geen lekkere aanloop is dat is wel duidelijk."

Systeem

Van Bergen wordt gevraagd of het systeem 3-4-3 debet is aan de moeilijke voorbereiding. Van Bergen haalt daarbij een gesprek met Foppe de Haan aan. "Je moet het systeem ook niet overwaarderen of belangrijker maken dan het is. Hij zei dat hij vorig jaar Heerenveen Feyenoord op de tribune zat en daar speelde Feyenoord eigenlijk ook alle een soort van 3-4-3 met Geertruida als vooruit geschoven pion. Je moet het niet groter maken als het is." 

Trainers

Feyenoord is gewend aan Arne Slot. Wat is het grote verschil tussen Priske en Slot. "Priske is iets minder aanwezig dan Slot dat was. Slot zat altijd overal bovenop, ook tijdens de trainingen. Priske is wat meer observerend", aldus Van Bergen. 

Transfers

Van Bergen is als watcher meegeweest naar Oostenrijk. Daar is Dennis te Kloese gevraagd naar de interesse in spelers van Feyenoord. "Er is momenteel niks concreet is dan zijn antwoord, maar dat er nog veel gaat veranderen ook bij andere clubs dat is wel duidelijk. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er nog wat spelers komen en dat er nog wat spelers gaan dat is het lot van alle clubs uit de Eredivisie", aldus Van Bergen. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten