'Feyenoord in juridisch gevecht met Boavista'

Feyenoord heeft na twee jaar nog altijd geen betaling ontvangen voor de transfer van Róbert Boženík. Zijn huidige ploeg, Boavista, staat op het punt om Boženík te verkopen aan Hellas Verona, waarmee de soap rondom hem alleen nog maar groter wordt. Volgens de Telegraaf gaat Feyenoord een juridisch gevecht aan tegen Boavista.

Volgens onderzoek van de Telegraaf heeft Boavista maar liefst 30 transferbans aan zijn broek hangen. Hiermee zijn zij koploper in Europa. Zo'n transferban houdt in dat de club in de volgende, of meerdere, transferwindows geen spelers mag contracteren. Dat Boavista transferbans aan hun broek hebben hangen houdt in dat Boavista zich vele keren niet aan betalingsverplichtingen heeft gehouden of zelfs helemaal niet voor spelers heeft betaald. Zoals bij Boženík het geval is. 

In de juridische zaak tegen Boavista staat Feyenoord niet alleen. Feyenoord heeft om concrete hulp geschreeuwd bij de FIFA. Daarnaast stelt de Vereniging van Contractspelers (de VVCS) een stapel dossiers te hebben, waarbij clubs niet doen wat ze wel zouden moeten doen, zoals Boavista. De FIFA heeft vooralsnog nauwelijks steun geleverd in zaken als deze. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten