Stengs op zijn plek bij Feyenoord: 'Alles moet ook echt helemaal kloppen, want ik heb het nu gewoon heel goed en dat besef ik me goed'

Calvin Stengs heeft een belangrijke rol bij Feyenoord. De 25-jarige middenvelder annex aanvaller strooide afgelopen seizoen met passjes en wist ook menigmaal zelf het net te vinden. Stengs nam afgelopen vrijdag de tijd voor de media. Freek Jansen schreef een stuk voor VI Pro.

Vrijdag kwamen er geluiden naar buiten dat Stengs geblesseerd was, maar dat nuanceert hij zelf. Geen echte blessure, maar zorgvuldige opbouw in belastbaarheid: ‘Bij Feyenoord monitoren ze alles en wordt heel gericht gekeken naar wat wenselijk is. Maatwerk dus, alleen maar goed. En hoewel ik het liefst elke wedstrijd wil spelen, heeft het natuurlijk geen enkele zin om te gaan forceren. Het seizoen moet nog beginnen en zal lang genoeg zijn.’

De speler is natuurlijk bekend met blessures en kan steeds beter naar zijn eigen lichaam luisteren. Samen met de fysieke staf maken ze plannen. En ondertussen wordt Stengs steeds belangrijker. Hij werd zelfs aanvoerder in de oefencampagne, een mooie ervaring. Stengs zag zichzelf niet echt als aanvoerder, maar merkt wel dat hij een andere rol pakt: ‘k word wel wat ouder en onbewust coach ik misschien wel iets meer. Maar verder ben ik in de wedstrijd ook met mijn eigen spel bezig. Ik blijf gewoon mezelf en ga me niet opeens geforceerd anders voor doen.’

Zelfde rol

De nieuwe trainer, Brian Priske, verlangt iets anders dan Arne Slot maar dat vindt Stengs ook logisch: ‘Deze trainer heeft een eigen plan en dat wil hij inpassen in het team en de structuur die we al hebben. Het idee van 3-4-3 komt bij mij heel goed over, en eromheen merk je dat het een hele sociale en geïnteresseerde trainer is.’ Stengs voelt zich goed in het systeem en hij voelt zich vrij in het veld. Zijn rol is niet zo heel veel veranderd t.o.v. zijn rol bij Slot. De oud-trainer is belangrijk voor Stengs en ze hebben speciale band.

Wanneer de speler terugkijkt op vorig seizoen dan ziet hij een matige start van zichzelf. Daarna ging het lopen. Stengs kijkt met voldoening terug op een seizoen waarin hij belangrijk kon zijn. De creatieve speler vindt het belangrijk dat hij wat zakelijker is geworden, wanneer er geen ruimte is voor een steekpass dan houdt hij de bal in de ploeg of aan de voet.

Het jaar bij Feyenoord heeft Stengs letterlijk sterker gemaakt, met dank aan de staf. Hij is Feyenoord dan ook dankbaar en weet in Rotterdam wat hij heeft. Daarnaast heeft Stengs vanuit zijn avonturen in het buitenland nog vrienden en die zijn ook heel belangrijk voor hem en zijn gezin.

Koesteren

Voor aankomend seizoen is Stengs duidelijk; een ronde verder gaan in de Champions League en kampioen worden. Stengs zou graag De Coolsingel willen meemaken. De aanvallend ingestelde speler denkt ook dat het mogelijk moet zijn met deze selectie. En wat Stengs betreft is dit ook met hem erbij., want hij hoeft niet weg: ‘Alles moet ook echt helemaal kloppen, want ik heb het nu gewoon heel goed en dat besef ik me goed.’ Stengs is blij dat hij bij Feyenoord mag voetballen.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten