Priske na de wedstrijd tegen Benfica: 'Ik moet rustig blijven en constructief analyseren'

32 reacties 32
Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord verloor zondagavond met grote cijfers van SL Benfica. De Rotterdammers keren huiswaarts met een 5-0 verliespartij. Met name in de eerste helft werd Feyenoord zoek gespeeld. Na de wedstrijd stond de trainer Brian Priske de media-afdeling van Feyenoord te woord, het interview is uitgezonden op Feyenoord One.

‘Op individueel gebied was het niet goed genoeg’, zo begint de trainer zijn analyse. ‘Slechte acties in de verdediging, tactisch was het ook niet perfect. In d pressing en de verdediging. Veel rare dingen die we in de eerste week niet gezien hebben. Het doet pijn om met 5-0 te verliezen.’

Rol van de trainer

Priske wordt gevraagd naar zijn rol: ‘Je probeert je best te doen om iets te roepen voor de jongens op het veld, maar vandaag was dat echt moeilijk. Vandaag waren er teveel tactische fouten.’ De Deen gaat door: ‘Het is ook mijn job om de laatste 70 minuten positief te blijven.’ In de rust was de trainer duidelijk: ‘Blijf kalm. Vier doelpunten dat mag niet. We hebben beelden getoond van hoe de pressing beter moet.’ Priske is kritisch: ‘De eerste drie weken ging bijna alles op de goede manier, nu valt bijna alles tegen. Maar ik moet rustig blijven en constructief analyseren.’

De tweede helft was beter: ‘We hebben goede kansen gecreëerd, weinig kansen tegen. Het laatste doelpunt tegen doet dan weer wel pijn.’ De oefenmeester gaat deze week weer werken om te verbeteren, voor de eerste competitiewedstrijd tegen Willem II.

Focus

Zijn focus ligt op het volgende: ‘Dat is alleen tactisch. Daarnaast moeten een aantal spelers het fysiek gezien, beter doen.’ Priske ziet de wedstrijd van zondag, PSV in de Johan Cruijff Schaal, als belangrijke wedstrijd maar de eerste competitiewedstrijd tegen Willem II als écht belangrijk wedstrijd. Voor die tijd moet het elftal beter staan. Priske heeft hier wel alle vertrouwen in.