Priske: 'Natuurlijk moet je als Feyenoord altijd om de landstitel meespelen'

Gister stonden veel spelers van Feyenoord de media te woord, op hun trainingskamp in Saalfelden. Ook trainer Brian Priske nam de tijd om in gesprek te gaan met de kranten, tv en internet. Freek Jansen schreef een stuk voor VI Pro erover. Priske vertelt over de aanloop, de transfers en nog veel meer.

Priske geniet in Oostenrijk van het team. Tijdens het trainingskamp is er veel meer ruimte om met spelers te praten en om hen bij te sturen. Daarnaast leert hij ‘zijn mannen’ ook op een andere manier kennen dan wanneer ze in Rotterdam trainen. Ze hebben veel kunnen doen, zowel op fysiek als op tactisch aspect. Wat lastig is, is dat spelers vanuit de verschillende eindtoernooien op verschillende momenten terugkomen. Pas in augustus lijkt Feyenoord een compleet fitte selectie te hebben. Terwijl er natuurlijk ook nog een en ander kan gebeuren op de transfermarkt in die maand. Dit Feyenoord zich al voor de Champions League geplaatst heeft, ervaart de trainer als zeer positief, want nu kan hij flink aan de accenten in zijn systeem gaan schaven.

Niveau

De 47-jarige trainer is dan ook erg tevreden over het niveau van de selectie. Het niveau is goed en het fysieke aspect is ook goed. Het is voor de Deen nog lastig in te schatten hoe dit zich verhoudt tot de tegenstanders uit de ‘traditionele top drie’, maar daar zal ook snel verandering inkomen. De Johan Cruijff Schaal staat namelijk op 4 augustus al op het programma. Maar de trainer is positief gestemd en verbeterpunten zijn er altijd en horen er ook te zijn.

Priske heeft respect voor zijn voorganger Arne Slot, die Feyenoord weer op de kaart zette. Daarnaast kijkt de Deense oefenmeester graag vooruit en bouwt hij gestaag aan een nieuw systeem. Of beter gezegd, hij bouwt stevige fundamenten maar legt andere accenten. Voor Priske is het tijd voor de laatste details per positie.

Transfers

Op de transfermarkt kan er nog van alles gebeuren, dat weet de ervaren trainer inmiddels ook. Hij wordt daar niet warm of koud van: ‘Zolang de transferwindow open is, kan er iets gebeuren. Dat is een onderdeel van het trainersvak en pas begin september kunnen we de balans opmaken.’ Priske geeft aan heel goed contact te hebben met Dennis te Kloese, met wie hij zeer prettig samenwerkt.

Doelmannen

Over de keeperskwestie zegt Priske iets opvallends: ‘‘In het competitieduel met Willem II zal ook duidelijk worden wie de eerste doelman is, terwijl ik persoonlijk niet denk in termen als eerste en tweede keeper.’ Priske ‘hoopt’ dat degene die naast hem op de bank zit, dus niet speelt, teleurgesteld is. Hij wil er nog niet teveel over kwijt maar weet dat het lastig gaat worden voor Justin Bijlow en Timon Wellenreuther om een plekje in de dug-out te moeten hebben. Maar de Deen zien graag een goede concurrentiestrijd.

Ambities

De trainer ziet dat Feyenoord groot is, nog groter dan hij had verwacht. Het aantal supporters dat meereist naar oefenduels, verrast hem positief. Priske is vooral veel aan het werk, maar voelt zich welkom in Rotterdam en hij looft het fundament wat er al ligt bij de club. Hij durft zich nog niet echt uit te laten over de doelen van aankomend seizoen: Natuurlijk moet je als Feyenoord altijd om de landstitel meespelen, maar het heeft geen zin om daar nu veel verder op door te gaan, want we zitten middenin de transferperiode.’ Daarnaast zorgt de nieuwe opzet van de Champions League misschien ook wel voor verassingen. Maar één ding weet Priske zeker, in De Kuip moeten er zoveel mogelijk punten gepakt worden.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten