Gimenez: 'Zelf heb ik nog geen idee waar ik over een paar weken speel'

De populaire spits Santiago Gimenez liet eerder al van zich horen bij Rijnmond Sport, maar ook tegenover Dennis van Bergen van het Algemeen Dagblad laat Gimenez zich van zijn beste kant zien. Rustig en correct geeft hij antwoord op de vragen die hem gesteld worden. Die vragen gaan vooral over zijn toekomst.

De spits is duidelijk: ‘Ik ben blij om terug te zijn. En zo lang ik hier ben, zal ik alles geven voor de club.’ De Mexicaanse aanvaller sloot wat later in Rotterdam aan, na de Copa América. De 23-jarige is ‘gewoon’ met Feyenoord naar Saalfelden in Tirol afgereisd, ondanks de vele speculaties over een mogelijke transfer. Gimenez oogt rustig en kalm in Oostenrijk op het trainingskamp.

Onduidelijk

Hij stelt zich op als een echte prof en als er wordt doorgevraagd over zijn toekomst dan zegt de spits: ‘Ik snap alle vragen, maar mijn toekomst is in de handen van God.’ Later vertelt hij dat hij echt nog niet weet wat er allemaal staat te gebeuren: ‘Zelf heb ik nog geen idee waar ik over een paar weken speel. Misschien wel gewoon bij Feyenoord. En nee, het kost me geen moeite om me daarop te focussen. Pas als God wil dat ik ga, dan ga ik.’

Gimenez is populair, in Rotterdam en daarbuiten. Er staan veel fans rondom het trainingsveld om een handtekening te bemachtigen van de topspits. Ze lijken van de populaire aanvaller te houden, maar Gimenez houdt op zijn beurt ook van Rotterdam en Feyenoord. Hij wil zijn best doen om de topscoorder te worden en met Feyenoord opnieuw het kampioenschap te maken.

Basisplaats

Morgenavond speelt Feyenoord tegen Benfica, een interessante ontmoeting. Zal trainer Brian Priske voor de Mexicaan kiezen in de basis? Of krijgt Ayase Ueda, net als in de voorbereiding een kans? Of mag Julian Carranza zijn opwachting maken in het startteam? Gimenez weet dat een topclub als Feyenoord drie goede spitsen nodig heeft, zeker met het programma van de Champions League en de beker er nog bij. Het spel onder de nieuwe trainer bevalt Gimenez in ieder geval erg goed, geeft hij aan.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten