'Feyenoord heeft Facundo Buonanotte op het oog'

'Feyenoord heeft Facundo Buonanotte op het oog'

64 reacties 64
Bron: 1908.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord en Brighton & Hove Albion FC zouden in gesprek zijn over Facundo Buonanotte, zo meldt 1908.nl. Buonanotte is een 19-jarige middenvelder. De Rotterdammers zagen eerder deze window Mats Wieffer vertrekken naar de Premier League club.

De Argentijn Buonanotte heeft bij Brighton & Hove Albion FC nog een contract tot medio 2027. Volgens Transfermarkt.nl heeft de middenvelder een actuele transferwaarde van 18 miljoen euro. Feyenoord zou Argentijn willen huren. Bij de onderhandelingen moet blijken of er een optie tot koop bedongen kan worden. De Rotterdammers zouden al dagen in gesprek zijn over de komst van Buonanotte naar De Kuip.

Facundo Buonanotte maakte in januari 2023 de overstap van het Argentijnse CA Rosario Central naar Brighton & Hove Albion FC. Daar was volgens Transfermarkt.nl toen een afkoopsom mee gemoeid van zes miljoen euro.

Tot op heden speelde Buonanotte veertig wedstrijden in de Premier League. Daarin scoorde hij vier keer, en gaf hij twee assists. De 19-jarige middenvelder maakte al twee keer zijn opwachting in het Argentijnse voetbalelftal in de oefenwedstrijd tegen Indonesië, waar hij zijn debuut maakte, en El Salvador.

Lees ook