Te Kloese over zijn rol: 'Ik heb geen twee functies'

Te Kloese over zijn rol: 'Ik heb geen twee functies'

9 reacties 9
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

In het interview dat algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese had met Freek Jansen, te lezen op VI Pro, kijkt Te Kloese terug op Arne Slot maar kijkt hij ook vooruit naar de periode met nieuwe trainer Brian Priske. Hoe is de club veranderd en wat zal er nog gaan veranderen?

Bij Feyenoord wisten ze al wel dat Slot weg zou gaan. Te Kloese zegt hierover: ‘Als vorig jaar Tottenham Hotspur en Leeds United langskomen, in combinatie met de ambities van Arne, dan kan het gebeuren dat een club voorbijkomt waar zowel hij als wij geen nee tegen kunnen zeggen.’ En daardoor deed Feyenoord met Priske hetzelfde als met potentiële nieuwe spelers: heel goed en scherp observeren. ‘We zijn gedurende het seizoen bijvoorbeeld ook vier keer in Praag geweest, om Brian Priske tijdens een wedstrijd te observeren’, aldus de 49-jarige algemeen directeur van Feyenoord.

Te Kloese blijft nuchter en geeft aan dat pas over een langere periode gekeken kan worden of de opvolging ‘goed’ is gegaan. Maar door het nauwkeurige onderzoek wat Feyenoord gedaan heeft, hebben de mensen bij Feyenoord er wel alle vertrouwen in. Daarnaast is er veel in tact gebleven bij Feyenoord, wat zorgt voor een stabiele basis.

Geld

Wat ook stabiel is, zijn de financiën. Feyenoord hoeft spelers niet meer zomaar te laten gaan: ‘Ook al kan een club nog zo groot zijn of enthousiast over een speler zijn, maar de prijs is de prijs. En anders ga je maar lekker ergens anders shoppen.’ Feyenoord heeft nu door bijvoorbeeld de deelname aan de Champions League ook een gegarandeerd aantal inkomsten.

Selectie heeft kwaliteit

De technisch directeur ziet dat er veel kwaliteit is in de selectie, maar hij is altijd op zoek naar meer en betere spelers. Feyenoord zit nu ook in de positie dat zij kunnen ‘voorinvesteren’. Een mooi voorbeeld daarvan is de spits positie. Jullian Carranza is gehaald, terwijl Ayase Ueda én Santiago Gimenez er nog zijn. Te Kloese vindt dat Feyenoord steeds beter is voorbereid.

Te Kloese gaat ook nog in op de actuele situatie: ‘Op dit moment, donderdagmiddag, is er voor niemand concrete interesse, maar dat kan vanavond anders zijn. Zo werkt het nou eenmaal in de transferperiode.’ Zo is er bijvoorbeeld Lustharel Geertruida, maar daar hebben speler en club samen over afgesproken dat zij daar publiekelijk niks over gaan zeggen. Ook over de keepers laat Te Kloese zich uit. Hij vindt dat je op alle plekken dubbelbezet moet zijn, ook al maak je het daarmee spelers (en de technische staf) moeilijk. Er zal niemand met plezier op de bank gaan zitten, maar dat moet ook niet.

Algemeen directeur of technisch directeur?

En Te Kloese zelf, die maakt het simpel: ‘Ik heb geen twee functies. Ik ben algemeen directeur en het dossier voetbal ligt bij mij op het bord. En dat is een heel belangrijk dossier, en dat neem ik heel serieus.’ De club zit nog niet aan de max, maar ook ‘Don Dennis’ zelf nog niet. Het is de uitdaging om verder te groeien, als club maar ook de spelers en de mensen die er werken.

Lees ook
Lees ook