Te Kloese: 'We moeten niet opeens gekke dingen gaan doen'

Te Kloese: 'We moeten niet opeens gekke dingen gaan doen'

10 reacties 10
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft het (trainings)kamp opgezet in Saalfelden, Oostenrijk. Onder leiding van Brian Priske werkt de grote selectie aan de fitheid, teambuilding en het nieuwe spelsysteem. Dennis te Kloese, algemeen directeur en technisch directeur, bekijkt het allemaal rustig. In gesprek met Freek Jansen van VI, vertelt Te Kloese hoe hij de afgelopen periode ervaren heeft.

Te Kloese geeft aan dat het druk is, maar niet veel drukker dan anders. De transferperiode is relatief rustig, alleen doordat iedereen het volgt, is er extra veel aandacht. De periode van spelers kopen en verkopen komt wat trager op gang. De directeur weet dat het ook te maken heeft met het Europees Kampioenschap, de Copa América en de Olympische Spelen. Scouts zitten overal en proberen zoveel mogelijk spelers te bekijken. Ook Feyenoord heeft actieve scouts die woensdag allerlei wedstrijden zaten te bekijken op potentiële nieuwe spelers.

Vroege verkoop

Wie wel al verkocht is, is middenvelder Mats Wieffer. Volgens Te Kloese had dat vooral met Brighton & Hove Albion te maken, de club die Wieffer gekocht heeft. Brighton werkt op basis van een uitgebreide analyse, volgden de speler al lang en geven dan op een (voor hen) geschikt moment de interesse aan. Te Kloese is trots op de stappen die Feyenoord gezet heeft en daar is Wieffer een mooi voorbeeld van. Wieffer kwam binnen door zeer gerichte scouting, ontwikkelde zich sterk bij en door Feyenoord en kon zich op grote podia laten zien. Een ideaal verhaal.

Trots

Ook is de algemeen/ technisch directeur trots op de spelers die vanuit de eigen jeugd gekomen zijn. Daar horen nu natuurlijk Justin Bijlow, Quilindschy Hartman en Lutsharel Geertruida bij maar de nieuwe lichting met Antoni Milambo en Jan Plug die komen er ook aan. In die jeugdopleiding gaat veel werk zitten, geeft Te Kloese aan: ‘We hebben een nieuwe hoofd jeugd opleiding aangesteld, in de persoon van Zeb Jacobs, die overkwam van Rangers FC. We hebben Jelle Goes als manager daar boven, we hebben Koen Stam als zeer capabele professional op het vlak van methodologie. Een driehoek die heel belangrijk is voor ons, dat is een hele belangrijke afdeling.'

Daarnaast is de scouting uitgebreid en staat de samenwerking met FC Dordrecht goed op poten.  Ook over die arbeid is Te Kloese duidelijk: ‘Feyenoord leeft heel erg, met veel mensen en veel activiteiten. We hebben nu al een aantal jaar gehad met positieve resultaten. Daar moeten we heel zuinig op zijn, dan moeten we niet opeens hele gekke dingen gaan doen, maar gewoon de mouwen opstropen en hard blijven werken.’

Lees ook