'Al die commotie over hoe je een systeem noemt vind ik enerzijds lachwekkend, maar vooral zielig'

'Al die commotie over hoe je een systeem noemt vind ik enerzijds lachwekkend, maar vooral zielig'

25 reacties 25
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Brian Priske is een trainer die graag zijn eigen hand laat zien bij een elftal. De trainer doet dat door zijn teams eigenlijk altijd 3-4-3 te laten spelen. Vanuit verschillende hoeken is er wat kritiek gekomen, mede omdat in de jeugd van Feyenood standaard wordt gewerkt met 4-3-3.

FR-Fans.nl heeft gepeild hoe de bezoekers erin staan. Vinden de bezoekers dat Priske verplicht moet worden om 4-3-3 te gaan spelen. Nee zegt 62% van de stemmers. Priske zou gewoon zijn eigen systeem moeten kunnen inslijpen. 

Bezoeker cpp88 is duidelijk in zijn reactie. "Al die commotie over hoe je een systeem noemt vind ik enerzijds lachwekkend, maar vooral zielig. Verschil (op papier) tussen 433 met punt naar achteren en deze 343 is er nauwelijks. Gaat om de details en de uitvoering en die zullen vooral bepaald worden door de kwaliteiten van de spelers en de (tactiek en kwaliteiten van de ) tegenstander. Belangrijkste is dat de intenties grotendeels hetzelfde blijven en dat de spelprincipes in de gehele club hetzelfde zijn. Hoge intensiteit, hoog druk zetten, naar binnen trekken van de buitenspelers en eroverheen komen van de backs (of zoals je wilt buitenste middenvelders). Hoe hoog de winger staat is een detail afhankelijk van de wedstrijd."

Ook bezoeker Marcel54 ziet er geen probleem in. Zeker omdat er meerdere systemen gespeeld dienen te kunnen worden. "Een goed ingespeeld team moet meerdere systemen kunnen spelen, onder meer afhankelijk van de tegenstander...... 3-4-3 is snel te corrigeren naar een andere speelvorm. Daar komt bij dat 4-3-3 echt een ouderwets wordend Hollands systeem begint te worden."

Lees meer over
Lees ook