'Hancko ook in belangstelling van Engelse topclub'

'Hancko ook in belangstelling van Engelse topclub'

Dávid Hancko kan door heel Europa rekenen op interesse. De volgende gegadigde is Manchester United. De club die vorig seizoen de FA Cup wist te winnen zoekt een nieuwe linksback.

Tyrell Malacia, die men in Rotterdam goed kent, is nog altijd niet beschikbaar, terwijl de Engelsen vorig seizoen met veel defensieve blessure kampten. Daarom wordt gezocht naar een nieuwe linksback en Hancko zou volgens Manchester Evening News een optie zijn voor de ploeg van Erik ten Hag. Malacia kwam in juni 2023 voor het laatst in actie.

Kandidaten

De 26-jarige Hancko is niet de enige kandidaat voor Manchester United. Ook in Spanjaard Marcos Alonso wordt interesse getoond. Hij zou een goedkope optie kunnen zijn, gezien zijn transfervrije status. Momenteel speelt Manchester United afwisselend met twee jeugdspelers op de linksbackpositie. Luke Shaw moet nog terugkeren van vakantie na zijn interlandverplichtingen. De Engels international verloor deze maand de EK-finale tegen Spanje.

Atlético Madrid

Hancko wordt deze zomer hevig in verband gebracht met een transfer naar Atlético Madrid, dat volgens diverse media ver onder de vraagprijs van Feyenoord zou liggen. Ook Liverpool FC, de nieuwe club van Arne Slot, is genoemd als eventuele volgende bestemming. De kans dat de Slowaak in Rotterdam blijft is tevens een optie, gezien zijn contractverlenging in december tot medio 2028. Zelf zegt hij een vertrek niet uit te sluiten.

Lees ook
Lees ook