Blije Beelen spreekt ambities uit: 'Beter worden in verdedigende gedeelte en dominanter aan de bal'

Blije Beelen spreekt ambities uit: 'Beter worden in verdedigende gedeelte en dominanter aan de bal'

4 reacties 4
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Mooi nieuws voor Feyenoord, verdediger Thomas Beelen heeft zijn contract verlengd tot medio 2028. De verdediger kwam vorig jaar over van PEC Zwolle, waarbij Feyenoord onder meer PSV aftroefde. Na een gewenningsperiode speelde Beelen zich in de basis bij Feyenoord, mede door blessures van Gernot Trauner. Beelen ontwikkelt zich zeer goed en wordt daarvoor nu dus beloond. Bij Feyenoord One wordt de Harderwijker geïnterviewd.

Wat waren de hoofdredenen om zijn contract met één jaar te verlengen? Beelen: ‘Ik zit hier op mijn plek. Ik heb het afgelopen half jaar veel gespeeld en we gaan in de Champions League en om de prijzen spelen’.

Wennen bij Feyenoord

Het was best wennen voor Beelen bij Feyenoord, vertelt hij op Feyenoord One. De verdediger denkt dat het eerste half jaar, waar hij veelal wisselspeler was, wel erg heeft geholpen om er na de winterstop meteen te staan. Al met al was het een best grote stap van Zwolle naar Feyenoord. ‘Ik merkte wel dat ik naar een veel grotere club ging, maar ik heb daar niet zo veel last van gehad. Ik voel me thuis in het team en heb het naar mijn zin. In het begin was ik wel wat stil, maar uiteindelijk heb ik best snel een groepje gevonden. Het trainingskamp hielp daarbij’.

‘De tweede seizoenshelft was heel leuk, maar het ging wel heel snel. Ik speelde nagenoeg alles, met grote wedstrijden. Dat was heel positief, ondanks dat we geen kampioen zijn geworden. Het tweeluik tegen AS Roma staat mij bij. Ajax-thuis ook, net als de bekerfinale, waar ik mijn eerste prijs won’.

 

Lees ook

 

Ambities voor 2024/2025

Ondanks de aanpassingsperiode maakt Beelen zich niet zo snel druk. Een ijskonijn, zo lijkt het. Of staat de 23-jarige ook wel eens stijf van de spanning: ‘Ik heb geen last van zenuwen, wel wat gezonde wedstrijdspanning. Daar ga ik juist wel goed op, op die grote wedstrijden. Tegen Lukaku spelen was bijvoorbeeld leuk, een mooie ervaring. Het zou voor het nieuwe seizoen vet zijn om tegen Real Madrid te spelen. Misschien dat ik dan wat meer zenuwen heb.'

Beelen is niet bang om zijn ambities uit te spreken. Ondanks dat hij zich nog moet aanpassen aan de speelwijze onder de nieuwe trainer Brian Priske, ziet hij veel ruimte voor verbetering: ‘De eerste weken onder de nieuwe trainer zijn positief. Er verandert veel, maar er blijven ook wel veel dingen hetzelfde. We spelen aanvallend, hoge druk en veel één op één. Dat is wel een uitdaging natuurlijk. Voor mij is het verdedigende gedeelte belangrijk om te ontwikkelen, omdat ik nog niet zo lang verdediger ben. Ook wil ik dominanter worden aan de bal.'

Lees ook