Feyenoord gewaarschuwd voor Ajax scenario: 'Het probleem is ook, spelers hebben ook hun wil'

Feyenoord gewaarschuwd voor Ajax scenario: 'Het probleem is ook, spelers hebben ook hun wil'

115 reacties 115
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord is met 30 spelers naar Oostenrijk vertrokken. Met het vertrek van Mats Wieffer heeft Feyenoord een grote uitgaande transfer te pakken, maar Dávid Hancko, Lutsharel Geertruida en Santiago Gimenez zijn er nog en volgens Dennis te Kloese is het niet zo dat ze zomaar vertrekken. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad waarschuwt Johan Inan Feyenoord. 

Gimenez, Hancko, Geertruida ze zijn er allemaal nog en Te Kloese zegt dat een vertrek alleen aan de orde is als er Europese topclubs aankloppen. "Spierballen taal. Te Kloese is een grote meneer geworden," doelt Inan op de uitspraken van Te Kloese over dat spelers niet voor een habbekrats mogen vertrekken. 

Atlético Madrid

Is Atlético Madrid dan niet zo’n Europese topclub? "Dat is wat ik me ook afvroeg. Ik wil de boel niet opruien, ik kan me voorstellen dat Hancko dat wel ziet zitten. De speler die hij is, de jongens die daar lopen en het voetbal dat zij nastreven. Ik zie hem daar wel rondlopen, maar goed ik begrijp van Te Kloese dat het niet aan de orde is", aldus Inan die doelt op dat Atlético niet meer terug zou zijn gekomen na een eerste bod. 

Waarschuwing

Feyenoord wordt door Inan gewaarschuwd. "Je kunt de situatie van Feyenoord nu vergelijken met Ajax twee jaar geleden. Dat je het een paar jaar ontzettend goed doet en dat alle spelers gewild zijn ook bij topclubs. De uitdaging is dan hoe zorg je ervoor dat A e ze kunt behouden of B ze gefaseerd vertrekken." 

Volgens Etienne Verhoeff was het mooier geweest dat Geertruida vorig jaar zomer was vertrokken en bijvoorbeeld deze zomer Wieffer en Hancko. Inan beaamt dat wel. "Dat je niet zo als bij Ajax vijf a zes basisspelers laat vertrekken en een jaar later nog eens vijf of zes", aldus Inan die ook weet dat als het in de groep gaat leven spelers zelf gaan muiten. "Het probleem is ook, spelers hebben ook hun wil."

Opvolging

Met het vertrek van Mats Wieffer is de grote uitgaande transfer deze zomer al gemaakt. Inan bekijkt op basis van de geruchten hoe Feyenoord ervoor staat. "Zerrouki zal nu Wieffer gaat vervangen. Voor Hancko heeft Thomas Beelen zich geweldig ontwikkeld. Geertruida lijkt me iets lastiger, ik verwacht niet dat Bart Nieuwkoop hem 1 op 1 kan vervangen.
In de spits ja Gimenez of Ueda dat is ook nog wel een verschilletje, al was Gimenez het laatste gedeelte van de competitie ook niet fantastisch. Ik kan me dus voorstellen dat je er iets meer belang bij hebt om Geertruida en Gimenez te behouden."

Lees ook