'Dus dat belooft wellicht spektakel'

'Dus dat belooft wellicht spektakel'

75 reacties 75
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord is begonnen aan het nieuwe seizoen en gaat deze week op trainingskamp naar Oostenrijk. De nieuwbakken coach Brian Priske gaat het anders doen dan zijn voorganger Arne Slot. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad beschrijft Dennis van Bergen de positie van het huidige Feyenoord en wat er nog verwacht kan worden. 

Feyenoord speelde afgelopen zaterdag tegen Cercle Brugge en nog niet alles gaat van zelf. “Ze zijn volop in ontwikkeling dat geeft de trainer zelf ook aan”, aldus Van Bergen. Feyenoord speelt in 3-4-3, maar dat is anders dan voorgaande jaren. “Priske is niet helemaal tevreden over de wedstrijden tegen Cercle Brugge, maar het is een nieuw systeem hij wil aanvallender gaan spelen dan dat Feyenoord gewend is, dus dat belooft wellicht spektakel.” De tikkies terug hoeven van Priske niet zo, het gaat om de verticale passes. "Dat is wel wat je hier hoort."

Bij Feyenoord krijgen veel jonge jongens de kans in de voorbereiding, maar krijgen ze ook echt de kans straks? “Daar had Priske het ook over, hij benoemde Milambo onder andere waar hij zeer tevreden of is en Sauer is een groot talent en je merkt wel dat hij eree bezig is, dat daar zeker ook zijn aandacht ligt. Dat benoemd hij ook specifiek dat hij daar mee bezig is.”

Feyenoord heeft een grote groep, is de huidige selectie zoals het blijft, of komen er nog spelers bij? “Als je hoort welke geruchten er allemaal nog gaan, dan gaan er zeker spelers vertrekken Daar zal Feyenoord op in spelen”, aldus Van Bergen, die ook denkt dat er nog spelers aangetrokken zullen worden. “Er zal nog wel een linksback bijkomen aangezien Hartman er nog lang uit ligt, en ik denk met het vertrek van Wieffer dat er ook nog wel een middenvelder bij gaat komen.”

Feyenoord gaat deze week op trainingskamp. In Oostenrijk moeten de accenten gelegd worden. “Dat is wel de bedoeling en dat gaat niet zonder problemen Quinten Timber is nog geblesseerd na uitviel tegen Genk, het lijkt mee te vallen alleen kan hij aankomende week niet met de groep meetrainen. Dus er zijn nogal wat mitsen en maren bij Feyenoord.”

Visie

Ook Leon ten Voorde komt nog aan het woord. Hij heeft online de discussie van supporters gevolgd over het aangepaste spelsysteem. “Die hadden de hele visie van Feyenoord erbij gepakt, opgezet door Rini Coolen. De kracht van Feyenoord is dat je begint vanaf de onder 12 met 4-3-3 en dat gaat door tot het eerste elftal. Ik las van supporters dat de visie snel van de website was afgehaald”, aldus Ten Voorde.

Ten Voorde twijfelt of Feyenoord er slim aandoet alles om te gooien. “Als je een trainer haalt, die zal ongetwijfeld heel goed gescout zijn en er zijn heel wat gesprekken gevoerd, dat ze beelden van die club hebben bekeken en dat ze zijn visie hebben ontleedt. Dat hij niet Arne Slot 2.0 is, dat weet je van tevoren. Wat accenten is niet gek. Maar als je de heleboel op de kop gaat zetten, dan gaat het wel helemaal de andere kant op. Dat is voor een trainer vragen om moeilijkheden."

Selectie

Gaat het uiteindelijk om de visie van de trainer of het materiaal? “Het is natuurlijk nog maar de vraag wat voor selectie hij krijgt, hij heeft een andere selectie dan Slot. Je bent wel afhankelijk van je materiaal, je kunt nog zo mooi je filosofie verkondigen, maar je bent afhankelijk van je gereedschap. Ook  Erik ten Hag heeft bijvoorbeeld een visie, maar die ging wel bij FC Utrecht 5-3-2 spelen en was ”

Lees ook