Lingr: 'Hij gaat grote dingen doen voor deze club'

Lingr: 'Hij gaat grote dingen doen voor deze club'

19 reacties 19
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

EK-ganger Ondrej Lingr speelde vanmiddag zijn eerste wedstrijd in het Feyenoordshirt dit seizoen. Lingr heeft op het EK alle drie de groepswedstrijden gespeeld, maar enkel als invaller. Inmiddels is hij weer terug bij Feyenoord, waar hij vanaf dit seizoen onder contract staat vanwege de verplichte koopoptie na zijn huurperiode. Hij hield een interview voor de camera van Voetbal International, waarin hij vertelde over de wedstrijd tegen Cercle Brugge en de nieuwe positie waarop de trainer hem liet spelen.

"Vandaag was een zware wedstrijd vanwege het weer. Een nieuwe speelstijl voor mij. Een nieuwe positie (centrale middenvelder). Deze positie moet ik leren en ik sprak met de trainer om vandaag deze positie te proberen, maar ik denk dat ik beter tot mijn recht kom als spits of als nummer 10. We zullen het zien, maar ik zal op elke positie proberen het team te helpen."

Lingr kende Priske al uit zijn tijd in Tsjechië, maar heeft nooit onder hem gespeeld. Hij zei wat zijn eerste indruk van de trainer was. "Een geweldige indruk. Ik ken hem uit mijn tijd in Tsjechië. Daar deed hij het heel goed. Hij won twee titels. Een heel goede energie, en ik kijk ernaar uit om onder hem te werken. Hij verdiende de transfer naar Feyenoord. Hij is een goede coach voor Feyenoord, en hij gaat grote dingen doen voor deze club."

Het is al duidelijk dat Priske andere tactieken voor ogen heeft dan Arne Slot. Waaronder een andere positie. Onder andere voor Lingr is het even wennen. "Met Arne speelden we 4-5-1 of 4-3-3. Nu spelen we 3-4-3, maar de posities wisselen tijdens de wedstrijd. We moeten aan de nieuwe stijl wennen."

Lingr moest het vorig seizoen doen met invalbeurten, terwijl veel supporters hem graag in de basis hadden gezien. Lingr heeft veel over voor een plek in het elftal. "Ik wil meer spelen en het team helpen veel goals te maken. Het team staat op nummer 1, dus ik wil het team helpen en belangrijke doelpunten maken. Ik ben blij om hier te zijn, en ik kijk uit naar het trainingskamp."

Lees meer over
Lees ook