Read: 'Daar kan ik veel van leren'

Read: 'Daar kan ik veel van leren'

7 reacties 7
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

De voorbereiding is in volle gang bezig voor Feyenoord. Over twee dagen vertrekt de selectie naar Oostenrijk voor een trainingskamp, maar vandaag werd er nog een vriendschappelijk duel gespeeld tegen Cercle Brugge. Na afloop van deze wedstrijd, die met 1-0 gewonnen werd, werd jonge rechtsback Givairo Read geïnterviewd voor Feyenoord ONE.

Read vertelde over zijn gevoel bij het spelen voor het eerste elftl van Feyenoord. "Het is nog altijd speciaal om te spelen, maar ik ben er wel een beetje aan gewend geraakt. Op de trainingen kan ik ook goed mee. Gewoon mijn best doen en mijn dingen laten zien."

De interviewer van Feyenoord ONE vroeg aan Read of er dingen zijn waar hij van de trainer extra op moeten letten. "Ik denk gewoon de tactieken. De dingen die we doen zijn allemaal nieuw, dus we moeten er allemaal aan wennen. Goed opletten wat, vooral Bart (Nieuwkoop), doet. Die staat vóór mij. Daar let ik heel erg op; wat hij doet, wat ik ook kan doen. Ik heb niet echt gesprekken met hem erover, maar ik let vooral op wat hij doet. Daar kan ik heel veel van leren."

Read vertelde wat de verschillen zijn tussen het systeem wat Feyenoord onder Priske speelt, en de systemen die hij speelde met O19 en het eerste elftal van vorig seizoen. "Wij speelden altijd met vier verdedigers, dus de backs waren niet altijd heel hoog. Als we nu de bal hebben ben ik gewoon een buitenspeler, samen met de linksback. Je hoeft niet de hele tijd te schakelen, want ze staan met z'n drieën achterin. Het is wel iets makkelijker, maar nog steeds wel heel veel rek. Dit systeem is wel echt voor mij gemaakt, maar het is nog steeds wel heel zwaar," vertelt Read lachend. Hij vervolgde: "Het is wel nieuw allemaal. We moeten er allemaal even aan wennen, maar het is allemaal wel duidelijk wat hij van ons verwacht, en ik vind het wel een fijn systeem. Voor mij is er niet echt iets nieuws. Ik hoopte juist dat dit zou gebeuren. Alleen het aanvallende gedeelte is een beetje anders, waar iedereen staat enzo. Zoals de buitenspelers die naar binnen gaan."

Read vertelde waar hij, in zijn ogen, aan kan werken om een nog betere speler te worden. "Iedereen heeft punten waar ze aan moeten werken. Ik vooral het verdedigende gedeelte. Daar moet ik veel aan werken. Aanvallend kan je ook altijd dingen verfijnen, dus daar werken we veel aan."

Lees meer over
Lees ook