Sauer: 'Meer motivatie om aan mezelf te werken'

Feyenoord speelde vandaag de derde oefenwedstrijd van het seizoen. Op deze snikhete zaterdag werd er met 1-0 gewonnen van Cercle Brugge. Antoni Milambo maakte in de derde minuut de enige treffer van de wedstrijd. In het oefenpotje tegen de Belgen waren een aantal EK-gangers weer terug bij Feyenoord, waaronder Leo Sauer. De Slowaak haalde samen met Hancko de achtste finale van het EK, en is nu weer terug in Rotterdam. Bij RTV Rijnmond vertelde hij over het EK en over de nieuwe coach.

'Ik heb al veel goede dingen over hem gehoord van mijn nationale teamgenoten van Sparta Praag, en hij lijkt een heel goed persoon én coach. Ik heb gehoord, zoals ik al zei, dat hij een goede coach is, dat hij 3-4-3 speelt, en dat hij graag met iedereen praat. Ik vind dat natuurlijk belangrijk. Als je jong bent, moet je comfotabel zijn met iedereen. Ook voor mij is het belangrijk dat ik met iedereen een gesprek kan hebben. Ik ben meer een stil persoon, dus als ik iedereen beter leer kennen is het voor mij ook makkelijker om te communiceren."

Sauer zat bij het Slowaakse elftal tijdens het EK. Hij mocht meerdere keren invallen en werd daarmee de jongste Slowaak op een eindtoernooi. Tegen RTV Rijnmond vertelde hij over het EK. "Het EK was een geweldige ervaring voor mij. Het hele toernooi was voor ons land een groot ding, ook omdat we door de groepsfase kwamen. Het was een geweldig iets. Voor mij is het ook meer motivatie voor de toekomst om verder aan mezelf te werken en bij het nationale team te zitten."

Naast Sauer zat ook David Hancko bij de Slowaakse selectie. De verdediger is al wat meer ervaren dan de 18-jarige Leo Sauer, en heeft bij Sauer een rol als mentor. "Hancko is als een mentor voor mij. Ik waardeer het heel erg dat ik zo'n vriend heb. We maken veel grapjes, maar als we een wat grotere wedstrijd hebben probeert hij mij een goed gevoel te geven zodat ik mijn ding kan doen."

Het is nog niet duidelijk op welke manier Sauer precies in de plannen van Priske voor volgend seizoen voorkomt. Sauer moest het vorig seizoen vooral doen met invalbeurten, en heeft zeker indruk gemaakt. Hijzelf heeft er veel zin in. "Ik wil veel meer spelen dan vorig seizoen. We gaan zien hoe het hier gaat, maar ik wil gewoon veel spelen." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten