Nieuwe rol voor Feyenoorder: 'Hij doet het geweldig'

Nieuwe rol voor Feyenoorder: 'Hij doet het geweldig'

33 reacties 33
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Bij Feyenoord keren langzamerhand alle spelers terug van vakantie. Vanaf maandag kan trainer Brian Priske over alle selectieleden beschikken. Die dag keren namelijk Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida terug. De spoeling centraal achterin is nog wat dun, omdat naast Geertruida ook Gernot Trauner en David Hancko net terug zijn van vakantie. Door de vele afwezigen is er centraal achterin plek voor onder andere Gjivai Zechiël.

Zechiël is van nature een middenvelder, maar heeft vooralsnog in alle drie de oefenwedstrijden van Feyenoord geschitterd als centrale verdediger. Ook Brian Priske is tevreden over hoe Zechiël die positie invult. “Hij is goed in de duels, met de voeten en de bal”, vertelt de Deen tegenover Feyenoord ONE. “Ik weet dat hij een centrale middenvelder is, maar op dit moment moet hij ons helpen want we missen een aantal spelers achterin. Hancko is ook pas net terug. Met Zechiël hebben we die oplossing en hij doet het geweldig.”

Deze uitkomst wordt ook mede mogelijk gemaakt door hoe andere middenvelders presteren. Priske lichtte dat ook uit. “Op dit moment hebben we ook een aantal spelers die het op het middenveld goed doen. Ik vond Anto (Milambo) en Ramiz (Zerrouki) vandaag ook goed.” Toch ziet Priske in Zechiël alsnog een voortreffelijke optie voor het middenveld. “Als ik Zechiël op het middenveld zet weet ik dat hij het schitterend gaat doen.”

Lees ook