Lingr terug bij Feyenoord: 'Ik miste deze geweldige stad'

Feyenoord heeft een dag voor de Open Dag het oefenduel tegen Cercle Brugge met 1-0 gewonnen. Voor Ondřej Lingr was dit zijn eerste optreden namens Feyenoord in de voorbereiding. De Tsjech was namelijk actief op het EK Voetbal. Na de wedstrijd staat hij de presentatoren van Feyenoord ONE te woord.

Lingr is blij om weer bij Feyenoord aan te sluiten. “Het is goed om weer terug te zijn”, begint de Tsjech. “Ik miste deze geweldige stad. Ik had een paar trainingen met het team en vandaag weer de eerste wedstrijd.” Ook voor hem is deze nieuwe formatie wennen. “Ik zei al tegen de trainer dat dit de eerste keer was dat ik in deze formatie speel. Ik moet eraan wennen. We zullen in de komende wedstrijden zien of ik op dezelfde positie speel of iets meer vooraan sta. Ik zal het team helpen in welke positie dan ook.”

Priske

Ondanks de nieuwe formatie, heeft Lingr veel vertrouwen in de samenwerking met nieuwe trainer Brian Priske. “Ik zag de wedstrijden die Brian Priske speelde met AC Sparta Praag en ze deden het heel goed in deze formatie”, concludeert Lingr. “Ik kijk er erg naar uit om met hem samen te werken en zal veel van hem leren.”

EK

Verder kijkt de middenvelder met een goed gevoel terug naar het afgelopen EK, waarin Tsjechië wel in een vroeg stadium uitgeschakeld werd. “Het was een geweldige ervaring en ik heb er van genoten. Alleen het resultaat was voor ons niet gunstig, omdat we in de groepsfase werden uitgeschakeld. Dat was een beetje ongelukkig.”

Toch haalde Lingr een positieve les uit het toernooi in Duitsland. “Dat we tegen iedereen kunnen spelen”, stelt hij duidelijk. “Tegen Portugal stonden we heel lang 0-0 gelijk. Helaas verloren we, maar hopelijk kunnen we het op het volgende EK beter doen.” Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten