Priske kritisch: 'Op sommige momenten te langzaam en te traag'

Priske kritisch: 'Op sommige momenten te langzaam en te traag'

19 reacties 19
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Trainer Brian Priske zag zijn team ook de derde oefenwedstrijd van het seizoen winnen. Op Varkenoord boekte Feyenoord een 1-0 zege tegen Cercle Brugge door een doelpunt van Antoni Milambo. Na afloop van het duel laat de Deense hoofdcoach zich op Feyenoord ONE uit over het duel, het trainingskamp en de Open Dag van morgen.

“Qua positiespel viel het mee, maar we moeten nog meer vooruit spelen”, aldus de Deen die daar vorige week ook kritisch op was. “We spelen te veel terug naar de keeper. We moeten veel meer wisselingen maken en op sommige momenten spelen we te langzaam en te traag. Er waren heel veel stilstaande fases en dan krijg je niks. Toch hebben we vanuit het positiespel een aantal goede kansen gecreëerd.”

Voor sommige spelers als Ondřej Lingr en Luka Ivanušec was dit het eerste duel van het nieuwe seizoen bij Feyenoord. Priske weet dat zij eventjes nodig hebben om aan te haken bij de groep die al vanaf dag één meetrainde. “Het is belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk minuten krijgt. Helemaal de spelers die interlandverplichtingen hadden. Zij moeten lopen en intensiteit in de benen krijgen. Vandaag was het lastig, ook door het weer.”

Trainingskamp

Voor Feyenoord staat aankomende maandag een trainingskamp voor de boeg. “Het is misschien een ander soort trainingskamp’, zegt Priske. “Het duurt namelijk niet zo lang. Wij zijn zo’n vijf dagen in Oostenrijk en dan gaan we door naar SL Benfica om een wedstrijd te spelen. We moeten die vijf dagen heel veel op het trainingsveld werken en veel vanuit tactisch perspectief doen.” Priske hoopt dat de fysiekere trainingen wat meer naar achtergrond kunnen. “We hebben al veel gedaan op fysiek gebied met de performance-afdeling de afgelopen drie weken. Nu hoop ik dat we meer aan het voetbal gaan werken.”

Open dag

Morgen staat de Open Dag op het programma, waarbij uit de traditionele helikoptervlucht nieuwe spelers en trainers uitstappen. Priske heeft zin in de Open Dag. "Ik ben niet zenuwachtig, maar wel heel benieuwd", aldus de trainer. "Ik vind het echt ongelooflijk dat 45.000 mensen voor die Open Dag komen. Daar kijk ik enorm naar uit."

Lees ook