Feyenoord wint ook derde wedstrijd in de voorbereiding

Feyenoord heeft ook de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding winnend afgesloten. De ploeg van trainer Brian Priske won op een warme zaterdagmiddag met 1-0 van het Belgische Cercle Brugge op Varkenoord. Ook maakten enkele spelers hun opwachting, zoals Luka Ivanušec en Ondřej Lingr die terugkeerden na het EK. De wedstrijd duurde 120 minuten die uit drie helften bestond.

De Rotterdammers kwamen goed uit de startblokken. Antoni Milambo wist na twee doelpogingen van Feyenoord uit een rebound de score te openen. Toch viel het op dat Feyenoord veel kansen weggaven en dat doelman Timon Wellenreuther een aantal keren heel goed moest ingrijpen om een tegengoal te voorkomen. Ondanks dat wist Feyenoord een aantal keren zelf ook voor het Belgische doel te komen. Zo kon Ayase Ueda een niet te missen kopkans binnenwerken, maar werd zijn inzet gekeerd.

In de tweede helft duurde het lang voordat Feyenoord een kans creëerde. Toch was Ayase Ueda doormiddel van een goeie actie van Marcus Holmgren Pedersen in staat om in een aardige positie tot goal te komen. De Japanner nam te veel tijd en schoot naast de goal terwijl er ook een afspeelmogelijkheid was aan de rechterkant van het veld.

In de laatste dertig minuten van de wedstrijd gebeurde er weinig vanuit Feyenoords kant. De Belgen wisten wel enkele kansjes bij elkaar te spelen waar Van Sas goed bij zat. Ook appelleerde Cercle voor een strafschop, die de scheidsrechter niet gaf.

Het duel met Cercle Brugge was het laatste duel voor het trainingskamp, wat tussen 22 tot en met 27 juli plaatsvindt in Oostenrijk. Op zondag 28 juli staat de wedstrijd om de Eusebio Cup op het programma. Hier neemt Feyenoord het op tegen SL Benfica, de club van oud-Feyenoorders Fredrik Aursnes en Orkun Kökçü, in het Estádio da Luz. Ook dat duel is exclusief te zien op Feyenoord ONE. Reageren