'sc Heerenveen wil optie tot koop bij huurdeal Sebaoui'

'sc Heerenveen wil optie tot koop bij huurdeal Sebaoui'

30 reacties 30
Bron: 1908.nl
Foto: Pro Shots

Dinsdag meldde Sander de Vries van de Leeuwarder Courant op X dat sc Heerenveen interesse heeft om Ilias Sebaoui voor een seizoen te huren van Feyenoord. De Rotterdammers en de club uit Friesland gaan volgens 1908.nl vandaag om de tafel om een transfer te bespreken.

Sc Heerenveen zou willen inzetten op een huurdeal, met een optie tot koop.
Sebaoui werd afgelopen seizoen aan FC Dordrecht verhuurd en deed dat goed. Hij scoorde 11 keer en gaf 7 assists. Daarnaast viel zijn balvaardigheid op bij de dribbels die hij maakte.

Contractverlenging

Eind juni verlengde de Belgische Marrokaan zijn contract bij Feyenoord. Het contract werd verlengd tot medio 2026, met de optie op nog een jaar. Bij het tekenen van zijn contract gaf hij duidelijk aan voor zijn kansen te willen gaan bij Feyenoord.

Van Persie

Het is niet ondenkbaar dat Sebaoui en Van Persie met elkaar contact hebben gehad om samen te verkennen wat de mogelijkheden zijn. Heerenveen zou mogelijk ook een koopoptie in het huurcontract willen hebben, waar Feyenoord natuurlijk wil kijken hoe 'hun speler' zich ontwikkelt in de eredivisie. 

Concurrentie

Website 1908.nl meldt dat er veel concurrentie is om Sebaoui. Ook andere Eredivisieclubs zouden de speler willen. Hierbij worden FC Twente, Willem II, Go Ahead Eagles, Fortuna Sittard en stadsgenoot Sparta genoemd. De komende tijd wordt meer bekend over óf Sebaoui (tijdelijk) vertrekt en, zo ja, welke club hem inlijft.

Lees ook
'Sc Heerenveen hoopt op komst Ilias Sebaoui'
Transfer

'Sc Heerenveen hoopt op komst Ilias Sebaoui'

Lees meer over
Lees ook