'Nee, dan verwacht ik hem niet nog te zien spelen in Rotterdam'

'Nee, dan verwacht ik hem niet nog te zien spelen in Rotterdam'

9 reacties 9
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord leek vorig jaar in de zomerstop al Lutsharel Geertruida kwijt te raken, uiteindelijk bleef de verdediger bij Feyenoord en speelde een belangrijke rol. Deze zomer lijkt een vertrek weer aanstaande, maar toch blijft het nog relatief rustig rondom zijn persoon.

FR-Fans.nl vroeg aan de bezoekers in een poll of er verwacht wordt dat Geertruida nog een jaar in Rotterdam speelt. Die kans is volgens bezoekers klein. 83% van de stemmers denkt dat Geertruida deze zomer de deur van De Kuip achter zich dicht trekt. 

Bijvoorbeeld bezoeker Feykei denkt dat het beter is als hij vertrekt of lang bijtekent en niet maar een jaar zoals afgelopen zomer. "Alleen voor 4 jaar, anders niet. Ik kan me Vilhena nog herinneren, elke keer de club chanteren door maar 1 jaar erbij te doen, elk jaar te maken met aflopend contract. Simpelweg omdat er geen clubs langs kwamen die wilden betalen. Nee wanneer een speler goed is moet die gewoon een stap maken, is voor beiden financieel goed, want hoe dan ook verlies je motivatie na zoveel jaar. Dus lekker verkopen en als club zorgen dat je een volgend talent hebt klaar gestoomd."

Ook Dracolich denkt dat Geertruida niet langer in Rotterdam te bewonderen is. "Contract van een jaar, vooralsnog niet willen verlengen. Nee, dan verwacht ik hem niet nog te zien spelen in Rotterdam." 

Statistieken

Geertruida tekende vorig jaar voor een jaar bij, om niet transfervrij de deur uit te lopen. Geertruida, die pas 23 is, speelde al 141 Eredivisieduels voor Feyenoord. Daarin scoorde hij 19 keer en gaf hij 9 assists, zo valt te lezen op transfermarkt.nl. Ook speelde hij inclusief voorrondes 40 Europese wedstrijden voor Feyenoord.

Lees meer over
Lees ook