Nieuwkoop: 'We zijn veel met elkaar bezig'

Nieuwkoop: 'We zijn veel met elkaar bezig'

22 reacties 22
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Bart Nieuwkoop was zaterdag onderdeel van de 3-1 overwinning van Feyenoord op KRC Genk. De Zeeuw begon vanaf de start en werd na een uur gewisseld door Brian Priske. Nieuwkoop spreekt tegenover Rijnmond van een goede voorbereiding. 

Twee weken geleden begon Feyenoord aan het nieuwe seizoen in de jacht op prijzen. ‘We zijn veel met elkaar bezig en ik denk dat je vandaag ziet dat we redelijk fit zijn al na twee weken, zegt Nieuwkoop. Vorig seizoen was hij niet altijd fit en moest hij wel eens een wedstrijd missen. 'Ik heb een paar ongelukkige momentjes gehad en uiteindelijk ook veel kunnen spelen. Daar ben ik blij mee. Soms een beetje als twaalfde man gedurende periodes van het seizoen, soms vanuit de basis. Ik denk dat ik me vanuit die rol goed heb geschikt vorig seizoen.'

Wingback

Priske is bezig met het implementeren van zijn tactiek bij Feyenoord. Dat doet hij in de vorm van een 3-4-3 formatie. Daardoor komt Nieuwkoop in een bekende rol terecht als rechter wingback. Op die positie speelde hij ook bij zijn vorige club, Royale Union Saint-Gilloise. 'Het komt heel erg overeen, bepaalde aspecten zijn weer wat anders, maar ik voel me daar wel prettig bij.' Voor het team lijken volgens de verdediger 'sommige dingen redelijk op elkaar' in vergelijking met het vorige seizoen onder Arne Slot. Onder hem werd vaak ook met drie centrale verdedigers opgebouwd, zoals nu bij Priske. Het is volgens Nieuwkoop belangrijk dat er een goede onderlinge communicatie is. 

Lees ook