'Een topclub heeft twee topkeepers nodig'

'Een topclub heeft twee topkeepers nodig'

3 reacties 3
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

De tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding wist Feyenoord winnend af te sluiten. In de 3-1 zege tegen KRC Genk mocht Timon Wellenreuther andermaal plaats onder de lat nemen. Met Wellenreuther en Justin Bijlow als doelmannen, heeft Feyenoord op die positie niets te klagen.

Wellenreuther verlengde afgelopen week zijn contract bij Feyenoord waardoor hij nog drie seizoenen vastligt. Zijn ambitie? Week in, week uit spelen. Maar met Justin Bijlow als concurrent zal het voor hem geen gemakkelijke opgave worden. “Een topclub heeft twee topkeepers nodig”, benadrukt Brian Priske in gesprek met het Algemeen Dagblad. “En in Timon en Justin hébben we twee topkeepers.”

Wellenreuther weet dat het met Bijlow een hevige concurrentiestrijd wordt om te bepalen wie het doel van de Rotterdammers mag verdedigen. Zijn doel is ook om eerste doelman van Feyenoord te zijn. “Ik heb niet bijgetekend om nog drie jaar op de bank te zitten”, aldus Wellenreuther. Tijdens de onderhandelingen zijn daar echter géén afspraken over gemaakt. Ondanks dat de Duitser bewust is dat supporters hem de erkenning geven die hij op basis van zijn prestaties verdiend heeft, weet hij dat dat hem niet direct eerste doelman maakt. “Alles begint nu weer opnieuw, hè.”

Nu het doel is om eerste doelman van Feyenoord te zijn, zal Wellenreuther nog harder aan de slag moeten gaan in de voorbereiding. Er wordt door iedereen hard gewerkt om een gezamenlijk doel te behalen. “We gaan met elkaar strijden voor het kampioenschap”, zegt Wellenreuther. Priske heeft in ieder geval met zijn concurrent recent contact gehad. De Deense trainer meldt dat Bijlow zich op 22 juli tijdens het trainingskamp in Oostenrijk zich meldt.

Lees ook