Priske: 'We spelen nog te vaak achteruit'

Feyenoord heeft ook in de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding een zege weten realiseren. De ploeg van Brian Priske won in de Kuip met 3-1 tegen KRC Genk door middel van goals van Igor Paixão, Antoni Milambo en een eigen goal. Tegenover Feyenoord ONE reageert Priske op de prestatie van zijn team, de blessure van Quinten Timber, zijn man van de wedstrijd en de terugkeer van de internationals.

De Deense trainer vond zijn spelers in ieder geval fit ogen. “Ik weet dat de spelers heel hard op 1908 hebben gewerkt deze week”, aldus Priske. “. Ik zag goede momenten in de (hoge) pressing in de eerste en zeker ook in de tweede helft. We gaan elke dag weer stapjes maken.” Over sommige momenten was de trainer redelijk tevreden, die ook weet dat zijn ploeg maar twee weken bezig is. “Ik vond heel veel momenten in de hoge pressing redelijk goed. Alleen in een altijd momenten was er een overload aan de zijkanten met hun centrale middenvelder.”

Blessure Timber

Over een aantal aspecten ziet Priske verbetering. “We spelen nog te vaak achteruit en ik wil heel graag vooruit spelen. Dat zijn momenten die we beter moeten doen in de aankomende weken.”, concludeert de trainer van Feyenoord. Over de blessure van Quinten Timber kan de oefenmeester niks vertellen. “We moeten het in de komende dagen afwachten. Ik hoop dat het niet erg is.”

Stengs

Calvin Stengs was als aangever belangrijk voor de 2-1. Priske was ook zeer tevreden met zijn optreden. “In de twee weken dat ik hier ben, zie ik gewoon een mooie voetballer in zijn positie”, vertelt een tevreden Priske. “Hij weet waar hij moet lopen en waar hij de bal moet krijgen. Dan geeft hij de passes vooruit die ik heel graag wil zien. Hij heeft heel veel kwaliteit. Hij is zéker een van de spelers die de man van de wedstrijd is.” Bij deze complimenteuze woorden blijft het echter niet. “Hij ziet alles. Heel veel spelers hebben kwaliteit in de voeten, maar je moet ook kwaliteit in het hoofd hebben. Calvin ziet dingen die andere spelers niet zien.”

Spelsysteem

Volgens de trainer van de Rotterdammers moet eerste de defensieve organisatie staan, voordat er verder wordt geborduurd op het aanvallende gedeelte. “Ik hoop dat we een extra stap kunnen zetten in ons spel. Op dit moment zijn we heel erg bezig met het defensieve. Dat moet echt vastgelegd worden voordat we proberen te bouwen aan het offensieve spel.”, is de trainer heilig van overtuigd. We hebben deze weken gewerkt aan de relaties tussen de offensieve en defensieve spelers. Daar gaan we de volgende weken nog verder aan werken, ook aan het offensieve gedeelte. Maar daar heb je wel de interlandspelers voor nodig.”

Internationals

Die interlandspelers zijn namelijk heel belangrijk en cruciaal voor het vervolg van het ontwikkelen van het strijdplan. “Zij moeten eerst natuurlijk een aantal trainingen in de benen hebben”, zegt Priske. “Mijn hoop is dat een aantal van die spelers klaar zij voor de wedstrijd tegen SL Benfica. Dat zou heel mooi zijn. Maar je weet dat na een aantal weken vakantie het lichaam terug in het voetbalritme komen. Dat hoop ik echter niet.”

Feyenoord neemt het volgende week zaterdag op tegen Cercle Brugge op Varkenoord. Het duel is live te zien via Feyenoord ONE. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten