Pedersen lovend over Priske: 'Iedereen heeft geloof in hem'

Pedersen lovend over Priske: 'Iedereen heeft geloof in hem'

25 reacties 25
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Marcus Holmgren Pedersen is weer terug bij Feyenoord. De Noorse rechtsback speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij het Italiaanse US Sassuolo dat degradeerde uit de Serie A. Tegen KRC Genk kwam Pedersen als linkerwingback uit in het systeem van Brian Priske. In een interview met Feyenoord ONE blikt hij terug op zijn prestaties en gaat hij in op zijn periode in Italië en over de nieuwe hoofdtrainer.

“Het is geweldig om weer terug te zijn”, zegt de Noor stralend. “Ik lach sinds het moment dat ik weer terug ben bij de club. Het is goed weer de mensen en mijn teamgenoten te zien en om weer terug te zijn in Rotterdam.” Pedersen merkte wel verschillen tussen Nederland en Italië. “Het was een beetje anders in Italië . Hier voel ik dat het team hechter is. Maar uiteraard hebben beide kanten positieve dingen en heb ik ook genoten van Italië.”

Terug in de Kuip

Pedersen vindt het fijn om ook weer in de Kuip te mogen spelen. “Het is geweldig om weer terug te zijn in de Kuip. De fans zijn hier altijd geweldig. Ook al heb ik hier al twee seizoenen gespeeld, is het voor mij nog steeds een speciaal gevoel om weer terug te zijn.” Verder wist Pedersen niet of hij überhaupt terug zou komen bij Feyenoord. “Ik denk dat niemand verwachtte dat ik terug zou zijn, zelfs ik niet”, zegt de Noor lachend.

Een rol als wingback ziet Pedersen zeker zitten in het nieuwe systeem van Feyenoord. “Het is een nieuw systeem onder een nieuwe trainer. Voor mij persoonlijk vind ik het fijn om als een wingback te spelen. Ik speelde in Italië ook vaak als linksback heb daardoor ook mijn linkerbeen weten te verbeteren. Ik voel dat ik aan beide kanten kan spelen. Vandaag was natuurlijk de eerste wedstrijd en moet ik weer terug in ritme komen. Het wordt een begin van iets geweldigs.”

Nieuwe trainer en systeem

Over de nieuwe trainer heeft de teruggekeerde verdediger lovende woorden. “Ik vind het een goede coach. Hij heeft een goede invloed op de groep. Iedereen heeft geloof in hem. Iedereen wil ook zijn systeem uitvoeren. De vorige spelers waren natuurlijk gewend aan het systeem van Arne (Slot). Uiteraard hebben we nog niet lang gespeeld in het nieuwe systeem. Toch ben ik er zeker van dat we onszelf gaan verbeteren.”

Pedersen wil vooral één ding niet veranderen in zijn hernieuwde Feyenoordperiode. “Ik wil doorgaan op de manier hoe ik altijd bij Feyenoord speelde: altijd honderd procent geven in de wedstrijden”, openbaart de Noor.

Lees ook