Feyenoord boekt tegen KRC Genk tweede zege in oefencampagne

Feyenoord heeft vanmiddag in het tweede oefenduel van de voorbereidingscampagne opnieuw een zege geboekt. In de Kuip waren de Rotterdammers met 3-1 te sterk tegen het Belgische KRC Genk. Dit was het officieuze Kuip-debuut van trainer Brian Priske.

In de eerste helft kwamen de Rotterdammers al na zeven minuten op voorsprong. Een bal van Timber vanaf de linkerkant van het veld werd door verdediger Kayembe achter Genk-keeper Penders geschoven. Na de 1-0 kwam een sterke fase van de Belgen wat in de twintigste minuut een doelpunt opleverde voor aanvaller Bonsu Baah. Na de 1-1 waren diverse fases waar beide ploegen sterker oogden dan de ander. Na iets meer dan dertig minuten moest Quinten Timber de wedstrijd staken wegens waarschijnlijk blessureleed na een overtreding van Genk-speler Bangoura.

In de tweede helft begon Feyenoord weer meer op stoom te komen. In de zestigste minuut leverde dat opnieuw de voorsprong op. Calvin Stengs wist met een geweldige steekbal vanaf de middencirkel de Braziliaan Igor Paixão weg te sturen in een één-tegen-één-situatie. De nummer veertien wist de bal netjes in de verre hoek te plaatsen. In minuut 86 stuurde Zechiël met een mooie hoge steekbal, linksback Kasanwirjo de diepte in waaruit een kans voor Jayden Slory kwam. Hij zag zijn poging gekeerd worden. Enkele tellen later wist de bal de weg naar Antoni Milambo te vinden die met een schot in de verre hoek de 3-1 tegen de touwen te werken

Na de overwinning tegen FC Dordrecht (0-4) van afgelopen week, kan Brian Priske opnieuw met een tevreden gevoel terugkijken op het resultaat van zijn ploeg. De Rotterdammers hadden het bij tijd en wijlen moeilijk met de Belgische opponent. Op zaterdag 20 juli neemt Feyenoord het op Varkenoord op tegen opnieuw een Belgische tegenstander. Dit keer is de voormalige club van Ayase Ueda, Cercle Brugge, de tegenpartij. De wedstrijd zal live te zien zijn via Feyenoord ONE. Reageren