Priske: 'We moeten onze eigen kwaliteiten vandaag tonen'

Feyenoord begint om 13:00 aan zijn tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding. De Rotterdamse formatie van Brian Priske neemt het in de eigen Kuip op tegen het Belgische KRC Genk, de ploeg waar de Deen als speler actief was. Vooraf aan het duel laat Priske op Feyenoord ONE zich uit over het duel.

Priske was aardig tevreden over het eerste duel van de Rotterdammers. “Ik heb ze verteld dat we goed bezig zijn”, begint de Deen in het Nederlands. “Maar we hebben nog een aantal dingen te doen. Het is natuurlijk de voorbereiding. We moeten nog meer lopen en meer intensiteit in het spel brengen. Voor de eerste keer in een nieuwe formatie ging het wel goed. En dan is het zaak om verder te werken.”

De hoofdtrainer verwacht een andere wedstrijd dan tegen FC Dordrecht. “Het is een betere ploeg, met alle respect voor FC Dordrecht. Dit is een andere tegenstander met meer kwaliteit.”, aldus Priske. Hij ziet gelijkenissen tussen beide teams. “Ze spelen met dezelfde formatie als wij, dus ook met drie achterin. Het wordt misschien wat meer één-tegen-één op het volledige veld. We moeten onze eigen kwaliteiten vandaag tonen.”

Pedersen, Timber en Sauer

Ook laat Priske zich uit over enkele spelers, zoals de teruggekeerde Quinten Timber (van een blessure) en Marcus Pedersen, die afgelopen seizoen uitkwam op huurbasis van Sassuolo. Leo Sauer zal alleen niet veel minuten maken. “Ze hebben goed getraind, Leo alleen een beetje minder. Hij zal waarschijnlijk maar een half uurtje meedoen vandaag. Pedersen en Timber gaan de eerste helft spelen en vanuit daar gaan we opbouwen.” Vele wissels kunnen de supporters wel verwachten volgens de trainer. “We gaan in de tweede helft waarschijnlijk veel wisselen. Sommigen zullen 45 minuten  spelen en anderen zestig.”

  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten