EK2024 | Dag 22 |  Spanje eerste finalist op het EK

EK2024 | Dag 22 | Spanje eerste finalist op het EK

35 reacties 35

Vanavond om 21.00 uur werd de eerste halve finale gespeeld. Spanje en Frankrijk namen het tegen elkaar op voor een plek in de finale. Morgen zal ons Oranje-hart sneller gaan kloppen als het Nederlands Elftal het opneemt tegen Engeland.

Spanje maakt indruk met hun spel, doordat ze attractief en aanvallend voetbal spelen. Spanje valt aan met flitsend spel en daardoor kan het dat de Spanjaarden soms via een counter een tegengoal krijgen. Frankrijk laat iets heel anders zien op het veld. Onder Didier Deschamps speelt Frankrijk met een gesloten blok, sterker nog, in alle wedstrijden die Frankrijk speelde zijn er maar vier doelpunten gevallen. Hoe gaan deze twee teams zich verhouden met elkaar?

21.00 | Spanje - Frankrijk | 2-1

Bij Spanje begon Dani Almo, omdat Pedri geblesseerd is. Spanje heeft een bijzondere rechterflank: de jongste en oudste speler voor de Spanjaarden op een EK. Bij Spanje speelt namelijk Lamine Yamal en Jesús Navas. Bij Frankrijk startte Antoine Griezmann op de bank, maar mocht wel invallen.

Na twee kansen in een leuke openingsfase voor Spanje komt Frankrijk, licht tegen de verhoudingen in, met 0-1 voor. Kylian Mbappe (zonder masker) geeft voor en Kolo Muani kopt binnen.

Daarna ontvouwde zich een heerlijke wedstrijd. In de de eenentwintigste minuut maakte wonderkind Yamal gelijk met een weergaloze goal. Drie minuten laten maakte Dani Olmo een fantastische actie, die vervolgens door een Franse speler (Jules Koundé) in eigen doel gelopen werd maar de goal kwam toch op naam van Olmo te staan.

In de tweede helft was de spanning hoger, maar het aantal kansen minder. Ondanks de vele wissels, Griezmann kwam nog in het veld, kon Spanje de 2-1 voorsprong verdedigen. Ook Mpabbe kreeg op eind nog een grote kans, maar schoot huizenhoog over. In de vijf minuten blessuretijd werd niet meer gescoord, waardoor Spanje de eerste finalist van het EK is. Of Nederland morgen de tweede finalist is, weten we morgenavond laat.