Nederland tegen Engeland in de halve finale na zege op Turkije

38 reacties 38
Bron: Nos.nl

Nederland is na een bloedstollende wedstrijd door naar de halve finale van het EK. Na een 0-1 achterstand werd Turkije uiteindelijk met 2-1 verslagen.

Nederland kwam tien minuten voor rust op achterstand door een goal van Akaydin. Na een kwartier in de tweede helft kwam Nederland op gelijke hoogte via oud-Feyenoorder Stefan de Vrij. Het was uitgerekend toernooitopscorer Cody Gakpo die Nederland op klungelige wijze op voorsprong zette. Turkije kwam nog dichtbij een late gelijkmaker, maar onder andere dankzij doelman Bart Verbruggen bleef Nederland de voorsprong behouden.

Dankzij deze overwinning treft Nederland één van de topfavorieten dit EK, Engeland. Engeland won na strafschoppen van Zwitserland, en zal dus in de halve finale aantreden tegen het Nederlands Elftal.