Stengs: 'Dan is het wel logisch dat ik de leiding op me moet nemen'

Stengs: 'Dan is het wel logisch dat ik de leiding op me moet nemen'

5 reacties 5
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding winnend afgesloten. De ploeg van Brian Priske was met 0-4 te sterk voor FC Dordrecht. Calvin Stengs opende de score in Dordrecht en mocht voor het eerst de aanvoerdersband dragen in dienst van Feyenoord.

“Het is sowieso een eer om aanvoerder te zijn”, vertelt Stengs na de wedstrijd tegenover Feyenoord ONE. “Veel jongens zijn er niet bij en dan ben ik één van de ervaren jongens. Dan is het wel logisch dat ik de leiding op me moet nemen.” Voor Stengs was het ook een lekker gevoel om een doelpunt te maken. “Als je de eerste wedstrijd weer speelt, wil je weer belangrijk zijn. Dus ik ben blij dat ik hem binnenschoot.”

Hoewel de score hoog uitviel, waren er momenten in de wedstrijd dat het wat stroef ging voor de Rotterdammers. “In het begin hadden wij wel moeite het vinden van de ruimtes en om onder hun druk uit te komen”, aldus Stengs. “Als je je man niet volgt of ze komen er onderuit, dan ligt er aan de andere veel ruimte. Als iedereen zijn taak uitvoert en bij zijn man blijft, kunnen we in de counter gevaarlijk zijn. Ik denk we daardoor via counterpress onze drie goals uit de eerste helft maken. Dan staan we gelijk voor de goal.”

Stengs vindt dat de eerste week van de voorbereiding onder nieuwe trainer Brian Priske zwaar was. “Wel pittig”, concludeert de nummer tien na de eerste zes dagen. “Er waren nieuwe ideeën en er werd hard getraind. Het is goed dat je weer volume in je benen krijgt. Uiteindelijk is het goed voor de tank en hoop je dat je steeds fitter wordt.”

Lees ook