Feyenoord boekt zege tegen FC Dordrecht in eerste duel Priske

10 reacties 10

Brian Priske heeft zijn eerste officieuze duel als hoofdtrainer van Feyenoord tegen FC Dordrecht winnen afgesloten. De Rotterdammers waren met 0-4 te sterk tegen in het M-Scores stadion. De doelpunten werden gemaakt door Calvin Stengs, Ayase Ueda, Bart Nieuwkoop en Ilias Sebaoui. Hierdoor start de nummer twee van vorig seizoen uitstekend aan de voorbereiding.

In zijn eerste wedstrijd voor Feyenoord trad Brian Priske aan met een 3-4-3 formatie, waar hij ook mee werkte in zijn tijd bij AC Sparta Praag. In de opstelling van de eerste helft waren enkele nieuwe namen te zien, zoals Antef Tsoungui (vorig seizoen verhuurd aan FC Dordrecht) en Jan Plug (Feyenoord Academy). In het duel was goed te zien dat de Rotterdammers hoog druk wilden zetten door de tegenstanders tot hun eigen strafschopgebied op te jagen. Het duurde lang voordat Feyenoord op voorsprong kwam. Na 36 minuten wist Bart Nieuwkoop goed druk te zetten, waardoor hij de bal heroverde. Via een pass van Antoni Milambo wist Calvin Stengs de score te openen met een geplaatst schot. Vier minuten later werd opnieuw het druk zetten van Feyenoord beloont. Vanaf de linkerkant kwam daardoor de bal naar spits Ayase Ueda, die goed wegdraaide bij zijn directe tegenstander en de bal droog binnen knalden. Vlak voor rust maakte Nieuwkoop de 0-3 uit een hoekschop van Ramiz Zerrouki. Tussen de goals heen waren de er ook diverse kansen voor de Rotterdammers die dat wegens hun goede spel bij elkaar speelden.

In de tweede helft trad Feyenoord met een heel ander elftal aan. Zo kregen onder andere Ilias Sebaoui (vorig seizoen verhuurd aan FC Dordrecht., Anis Hadj Moussa en Djomar Giersthove aan bod. Net zoals het eerste gedeelte van de eerste helft, wist Feyenoord in het begin van de tweede helft moeilijk kansen te creëren, wat misschien te maken heeft met gewenning aan het nieuwe systeem. Feyenoord wist pas rond de zeventigste minuut in een aantal minuten een paar kansen bij elkaar te spelen waar helaas niks uitkwam. Toch kwam in minuut 87 eindelijk de vierde treffer van Feyenoord. Uitgerekend Ilias Sebaoui wist doormiddel van een goede vooractie van Givairo Read de vierde Rotterdamse treffer te maken.

Volgende week zaterdag neemt Feyenoord het in de Kuip op tegen KRC Genk, de nummer vijf van België afgelopen seizoen. De wedstrijd begint om 13:00 en is live te zien via Feyenoord ONE.