Priske: 'Ik verlang van iedereen 45 minuten maximale intensiteit'

Brian Priske staat voor zijn eerste duel met Feyenoord. Vandaag neemt de Deen het als trainer in zijn eerste (officieuze) duel in optegen FC Dordrecht. Op Feyenoord ONE laat de trainer zich vlak voor het duel uit over de eerste week van de voorbereiding en wat hij van zijn elftal verwacht.

Priske is tevreden met zijn eerste week bij Feyenoord. “Het was een goede week. We hadden veel goede sessies met veel goede minuten op het veld.”, aldus de Deen. “We hadden te maken met nieuwe spelers, spelers uit de jeugd en spelers die terugkwamen van een verhuurperiode, zoals hier bij FC Dordrecht. Het was een goede week om iedereen te ontmoeten.” Priske laat ook doorschemeren wat hij in zijn eerste dagen mee wilde geven in de trainingen. “Het is natuurlijk de voorbereiding, dus moet er veel fysiek werk gedaan worden. Tegelijkertijd zijn er ook nieuwe ideeën vanuit mijn kant die we in het team moeten slijpen. Ook al missen we nog sommige spelers, proberen we de ideeën uit mijn hoofd door te geven aan de spelers. Tot zover is het een goede week geweest. Hopelijk kunnen we een goede wedstrijd vandaag hebben.”

Volgens de nieuwe hoofdtrainer hebben de Rotterdammers de tegenstander van vandaag niet geanalyseerd. Wel verwacht hij de basisstructuur terug te zien. “Ik hoop sommige tactische keuzes te zien waar we aan gewerkt hebben, vertelt de Deen. “Tuurlijk weet ik dat niet alles perfect zal gaan, maar ik hoop zeker de structuur te zien die ik in het team wil hebben, zowel op aanvallend als defensief gebied.” Priske hamert erop dat de spelers met de juiste instelling de wedstrijd in moeten gaan. “Uiteindelijk wil ik de juiste inspanning, mindset en mentaliteit zien, maakt niet uit wat er gebeurt. Ik verlang van iedereen 45 minuten maximale intensiteit.”

Bij Feyenoord ontbreken onder andere nieuwkomers Gijs Smal en Julián Carranza. Priske legt uit waarom dat komt. “Het is een moeilijke week voor hen geweest. Dus we proberen ze op de juiste manier te belasten waardoor we voor de rest van de voorbereiding zoveel mogelijk spelers hebben.” Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten