'Slot maakt indruk in Liverpool'

'Slot maakt indruk in Liverpool'

7 reacties 7
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Oud-trainer Arne Slot heeft nu al indruk gemaakt op de media in Engeland. Tijdens zijn eerste persconferentie was Slot, net zoals in het Nederlands, behendig met taal en liet hij zien dat genuanceerd antwoord kan geven op ingewikkelde vragen. Ook begon de trainer meteen met het uitdragen van zijn filosofie. Geert Langendorff schreef er een stuk over, voor de zaterdageditie van het AD.

Met zijn bekende glimlach beantwoordt Slot een vraag over ‘zijn’ speelstijl bij Feyenoord waarbij hij besluit te vragen van wie de journalist die informatie heeft ontvangen. Om met een knipoog te zeggen: ‘Die persoon moet de laan uit worden gestuurd of een stuk beter leren analyseren.’ De aanwezige pers smulde ervan en Slots woorden werden opgezogen.

Systeem

Slot laat zien dat hij Engels goed machtig is, zelfs het dialect kan Slot verstaan en hij geeft uitgebreid antwoord op de vragen die komen. Slot legt uit dat hij aanvallend wil spelen, maar met Feyenoord en dus ook met Liverpool meerdere speelstijlen hanteert. Hierbij laat Slot zich niet vastpinnen op een ‘vast systeem’, waardoor de oefenmeester ruimte laat voor zijn eigen uitleg.

In de persconferentie kan men ook zien dat Slot goed voorbereid is. Samen met assistent Sipke Hulshoff bestuurden ze trainingen en wedstrijden van Liverpool. Slot weet waar hij aan begint en kan ook daar nog ruimte laten voor ontwikkeling: ‘Door met de spelers aan de slag te gaan, krijgen we een nog beter beeld van de verbeterpunten.’

Transfers

Heeft Slot een lijstje met gewenste aankopen aan directeur Richard Hughes gegeven? Slot geeft in mooie zinnen aan dat hij dat niet gedaan heeft: ‘Klopp heeft een goed team achtergelaten. Om het maximale niveau van een speler te zien, moet je ook langere tijd bij elkaar zijn.’ Slot ziet ook dat Liverpool niet hoeft te kopen of te verkopen: ‘Een club als Liverpool hoeft in principe niet te verkopen. Heel anders dan bij Feyenoord het geval was. Daar vertrokken soms wel tien spelers.’ De trainer ziet ook voldoende talent en wil graag eerst met spelers werken. De spelers die op het EK actief zijn, ziet hij het liefst zo laat mogelijk terug. Slot grapt hierover omdat hij natuurlijk wil dat zijn spelers succesvol zijn op het Europees Kampioenschap.

De trainer heeft alle respect voor zijn voorganger Jürgen Klopp, maar is niet bang om het op zijn manier te doen: ‘Als een coach denk je voor je naar bed gaat altijd na over wat je gaat doen en zeggen de volgende dag. Als trainer denk je echt niet alleen maar na over tactiek, maar ook over hoe je spelers moet raken en overtuigen. Hoe je met ze omgaat. Hoe je het beste uit ze haalt, als individu en als team.’ Wat Slot zeker weet, is dat hij (net als zijn voorganger) zijn ploeg met energie laat voetballen en zorgt dat er voldoende interactie met het publiek is.

Lees ook