Priske: 'Bij Feyenoord is oké niet goed genoeg'

Priske: 'Bij Feyenoord is oké niet goed genoeg'

14 reacties 14
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Brian Priske heeft in zijn eerste interview met ESPN een open gesprek gehouden met landgenoot Kenneth Perez. De twee voormalig Deens internationals bespraken de komst van Priske naar Feyenoord. Hoe de havenclub hem heeft weten overtuigen, wat de verwachtingen zijn voor komend seizoen en wat Priske wil verbeteren op het veld.

Voor Priske is een sollicitatieproces niks nieuws, deze heeft hij eerder al moeten doorlopen bij Kopenhagen, Midtjyland, Royal Antwerpen en Sparta Praag. Toch is de Deen erg onder de indruk van hoe dit bij Feyenoord ging. Hij vond het erg professioneel hoe de club een analyse over hem had gemaakt. Hierin werd hij beoordeeld op zijn wedstrijden en dan niet specifiek op de resultaten. Hij legt uit dat de club juist inging op verschillende basiselementen, zoals verwachte doelpunten, dominantie in de wedstrijd en het vermogen om een wedstrijd om te draaien, zowel tactisch als met wissels. ‘Dit proces is het beste wat ik heb meegemaakt. De voorbereiding die ik zo belangrijk vind voor een club als ze een nieuwe trainer neemt. Toch iemand die op veel gebieden een belangrijk figuur is.’ is wat onze nieuwe trainer er over te zeggen heeft.

Zelf heet de dataspecialist zijn research de andere kant op ook gedaan. Zo keek hij naar de ontwikkeling van de club over de afgelopen paar jaar, hoe de spelersgroep is samengesteld en hoe de verhouding is met de academie. Ook is hij overtuigd van het bestuur, zo geeft hij aan: ‘Als je met mensen gaat praten ontdek je wat voor club het is en wat voor mensen er rondlopen. We hebben inderdaad een hoop besprekingen gehad. De eerste wekte meteen een heel goede indruk. Hun voorbereiding en hoe ze de club leiden. Ze lieten me ook zien hoe ze gewend zijn te werken.’ Deze dingen hebben de Deen gecharmeerd. Verder is hij erg tevreden over het feit dat de verwachtingen in hem duidelijk zijn uitgesproken. Hij laat weten dat dit gaat om het vasthouden van het momentum dat is opgebouwd de afgelopen seizoenen en dat het belangrijk is om spelers door te ontwikkelen. Zeker het door ontwikkelen van spelers is een onderdeel van zijn filosofie geeft hij aan.

Priske vindt het lastig om te zeggen hoe Feyenoord moet verbeteren. ‘Dat zijn kleine dingen.’ laat hij weten. ‘Ze waren heel goed in de Champions League, ondanks dat ze niet doorgingen. Ik heb al hun Champions League wedstrijden gezien. Hun xG (expected goals) was in de groepsfase beter dan die van hun tegenstanders. Maar uiteindelijk winnen ze die wedstrijden niet. Zo hadden ze hier in de kuip van Lazio moeten winnen. Ze hebben veel goede wedstrijden gespeeld. Dus het zijn kleine nuances die we gaan aanpassen.’ Deze nuances gaan dan om het drukzetten, ‘Feyenoord speelt typisch 4-3-3 met een 10 in de pressie. Die is langer onderweg en komt later in de pressie.’ Daarom speelt Priske liever met druk vanuit de flanken. En hij wil aan de standaardsituaties werken, ‘Aanvallend moeten we beter worden uit de dode spelmomenten. Daar waren we oké, maar niet goed genoeg. Bij Feyenoord is oké niet goed genoeg.’ Dit valt onder het takenpakket van Etiënne Reijnen. 

Lees ook