VI: 'Mogelijke transfer Wieffer gaat clubrecords breken'

VI: 'Mogelijke transfer Wieffer gaat clubrecords breken'

16 reacties 16
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Voetbal International meldde donderdagmiddag dat Feyenoord toestemming heeft gegeven aan Mats Wieffer om te praten met Brighton & Hove Albion FC. De verwachting is dat de deal wel eens snel rond kan gaan komen.

Mocht Wieffer inderdaad vertrekken, dan kan het volgens Voetbal International wel eens gaan om een recorddeal voor Feyenoord. Sowieso qua rendement. In de zomer van 2022 nam Feyenoord Wieffer over van Excelsior Rotterdam voor een bedrag van 750.000 euro. Feyenoord ontvangt daar nu een veelvoud van.

Clubrecord

Voetbal International schrijft dat de verwachting is dat er een recorddeal aan zit te komen. Het huidige clubrecord staat op naam van Orkun Kökçü, die in de zomer van 2023 de overstap maakte naar SL Benfica. Met die transfer zou een bedrag van ongeveer 25 miljoen euro zijn gemoeid, wat nog verder op kan lopen.

Als er gekeken wordt naar het rendement valt de transfer van Fredrik Aursnes op. De middenvelder maakte in de zomer van 2022 de overstap naar SL Benfica. Hij kwam in de zomer van 2021 van Molde FK naar Feyenoord. Volgens Voetbal International was daar toen een bedrag van 500.000 euro mee gemoeid, en een seizoen later maakte hij de overstap voor vijftien miljoen euro naar SL Benfica.

Transfermarkt.nl schat de actuele marktwaarde van Wieffer in op dertig miljoen euro. De middenvelder heeft nog een contract tot medio 2027. Afgelopen seizoen speelde de 24-jarige Wieffer 42 officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij zes keer scoorde en vier assists gaf.

Lees ook