Feyenoord wint arbitragezaak en hoeft 520.000 euro niet te betalen

Feyenoord wint arbitragezaak en hoeft 520.000 euro niet te betalen

11 reacties 11
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft de arbitragezaak gewonnen van FC Utrecht, zo meldt Voetbal International woensdagmiddag. Dat betekent dat de Rotterdammers de gestuurde rekening door FC Utrecht niet hoeft te betalen.

FC Utrecht stuurde een rekening van 520.000 euro voor overgenomen jeugdspelers. De twee clubs botsten bij de KNVB-arbitragecommissie over het herenakkoord. In dit akkoord uit 2018 is er afgesproken dat clubs elkaars talenten niet actief zal benaderen, en dat er een vergoeding wordt betaald mocht het toch gebeuren.

Uiteindelijk moest de arbitragecommissie oordelen over de situatie. Feyenoord nam vorig jaar drie spelers over uit de jeugdopleiding van FC Utrecht. Uiteindelijk werd bepaald dat het herenakkoord is bedoeld om een gedragsverandering teweeg te brengen. Feyenoord zou die afspraak hebben geschonden. De arbitragecommissie concludeert nu dat het gentlemen’s agreement gezien moet worden als een morele afspraak, die vervolgens juridisch gezien niet bindend en ook niet afdwingbaar is, schrijft Voetbal International.

Lees meer over
Lees ook