EK 2024 | Dag 15 | Spanje in kwartfinale na winst op Georgië

31 reacties 31

We zijn aangekomen bij de vijftiende dag van dit EK. Twee favorieten maken zich op voor een duel tegen verassingsploegen. Spanje treedt aan tegen Georgië en Engeland speelt tegen het Slowakije van Dávid Hancko en Leo Sauer.

18:00 | Engeland - Slowakije (2-1)

Minuten deelden Slowakije van een enorme stunt op het EK in Duitsland. De ploeg van bondscoach Francesco Calzona stond na de reguliere 90 minuten nog met een 0-1 voorsprong op de Engelsen, dankzij het doelpunt van Schranz in 25e minuut.

Het was echte dé sterspeler van de Engelse nationale ploeg, Jude Bellingham, die met een geweldige omhaal in de 5e minuut van de blessuretijd voor de gelijkmaker zorgde.

Dankzij het doelpunt van Harry Kane in de 91e minuut, plaatst Engeland zich voor de kwartfinale van het EK.

Feyenoorder Dávid Hancko speelde een hele sterke wedstrijd, waarin hij met succes zowel Bukayo Saka als Cole Palmer uit de wedstrijd wist te houden.

21:00 | Spanje - Georgië (4-1)