Basisspeler Gimenez met Mexico onderuit tegen Venezuela

6 reacties 6
Bron: FR-Fans.nl

Santiago Gimenez was afgelopen nacht wederom basisspeler bij Mexico. De spits van Feyenoord krijgt deze Copa America de kans om zichzelf te bewijzen. De Copa America wordt gezien als tegenhanger van het Europees kampioenschap. Hieraan neemt ook Marcos Lopez met Peru deel

In de tweede wedstrijd in groep B was Venezuela de tegenstander. Mexico verloor met 1-0 en staat zodoende na twee gespeelde wedstrijden op drie punten.

In de wedstrijd tegen Venezuela deed Gimenez 61 minuten mee en wist in die 61 minuten de goal niet te vinden. Zijn vervanger Guillermo Martínez kon ook geen potten breken.

Statistieken

Mexico had in de wedstrijd wel de overhand. Het land had over de gehele wedstrijd bekeken 61% van het balbezit. Venezuela kreeg in minuut 57 echter en penalty en verzilverde deze buitenkans. Mexico kreeg in minuut 87 ook de kans om te scoren uit een penalty, maar deze werd gemist. Gimenez zat op dat moment al op de bank.

Gimenez was niet helemaal in zijn element deze wedstrijd. In  de 61 minuten die hij kreeg, schoot hij éénmaal. Dit schot was wel tussen de palen, maar voor de rest was hij ongelukkig. Veel dribbels mislukten, hij startte er vijf en slechts één daarvan ging goed. In de duels was hij wel beter, hij won twee van zijn twee luchtduels en hij won twee van de negen grondduels. Vijf keer veroverde hij de bal, dat valt te lezen op statistiekenwebsite Fotmob.