Nederland maakt geen indruk en verliest van Oostenrijk

119 reacties 119

In een knotsgek duel tussen Nederland en Oostenrijk heeft Oostenrijk aan het langste eind getrokken. De wedstrijd eindigde in 2-3. Namens Feyenoord begon Lutsharel Geertruida in de basis. Justin Bijlow bleef op de bank. Nederland had zich gisteren al geplaatst voor de achtste finales na het verlies van Albanië tegen Spanje. Oranje is nu derde geëindigd, nadat Frankrijk - Polen in 1-1 eindigde.

In de eerste helft was het al gauw raak voor Oostenrijk. In de zesde minuut was het Donyell Malen die de bal achter Bart Verbruggen werkte en met een eigen doelpunt voor de 0-1 zorgde. Vlak na rust was het Gakpo die na een goede actie van Geertruida en Simons de 1-1 scoorde.

Tien minuten later kon Nederland weer de achtervolging inzetten. Via een kopbal van Schmid na een voorzet ging de bal via De Vrij in eigen doel: 1-2. Oranje kreeg hoop in de 76e minuut toen Memphis de bal kreeg en tekende voor zijn eerste treffer dit EK. In eerste instantie werd de goal afgekeurd vanwege de hands maar de VAR draaide dit terug.

Het duurde echter niet lang voor Nederland opnieuw in de achtervolging kon. Amper vier minuten later tekende Sabitzer voor de 2-3. Ook de 2-4 werd even later gemaakt maar afgekeurd vanwege buitenspel.