EK 2024 | Dag 11 | Spanje groepswinnaar, Kroatië met Ivanusec vrijwel zeker uitgeschakeld

21 reacties 21

Vandaag staat de beslissing in poule B op het programma. De nummer één positie van Spanje was al zeker en heeft ook de laatste wedstrijd gewonnen. Italië heeft vier punten en Kroatië is derde met twee punten, Albanië is laatste geworden met één punt.

21:00 | Albanië - Spanje

De wedstrijd tussen Spanje en Albanië is in principe voor de Spanjaarden een tussendoortje voor de achtste finale. De Spaanse ploeg is immers al verzekerd van de groepswinst na de 1-0 overwinning op Italië. Eerder maakte Spanje al grote indruk door Kroatië met 0-3 van het veld te vegen. Albanië maakt ondanks dat het maar één punt heeft nog kans op bij de beste nummers drie te eindigen. Dan moet het hopen op een wonder, terwijl Kroatië het niet beter doet tegen Italië. De wedstrijd wordt uitgezonden op NPO 3. De opstelling staat hier. Spanje heeft ook de laatste wedstrijd gewonnen en wint voor het eerst sinds 2008 alle drie de groepswedstrijden.

21:00 | Kroatië - Italië

Kroatië lijkt een roemloze aftocht tegemoet te gaan. De Kroaten toonden zich behoorlijk inefficiënt dit toernooi. Met een gelijkwaardig xG aan Spanje met 3-0 verliezen terwijl de grote overmacht tegen Albanië niet tot meer leidde dan 1-1. Een overwinning is noodzakelijk om een ronde verder te komen voor het team van Luka Ivanusec. De linksbuiten heeft nog geen minuut mogen spelen dit toernooi en begint ook nu weer op de bank.

Italië is de titelverdediger en Kroatië de nummer 3 van afgelopen WK, een mooi affiche. De wedstrijd wordt uitgezonden op NPO 1. De opstelling staat hier. Luka Ivanusec is na circa 70 minuten binnen de lijnen gekomen en mag zijn eerste minuten dit EK maken bij een 1-0 voorsprong. In minuut 90+8 scoorde Italië de 1-1 en daarmee de nekslag voor Kroatië dat vrijwel onmogelijk nog bij de beste nummers drie kan eindigen.