EK 2024 | Dag 9 | België poetst slecht begin weg en houdt het spannend in Groep E

39 reacties 39

Op de negende dag van het EK in Duitsland waren er opnieuw drie wedstrijden te zien. In het eerste duel zag invaller Ondřej Lingr Georgië en Tsjechië met 1-1 gelijkspelen in Groep F. Verder speelde Turkije en Portugal in diezelfde groep hun tweede wedstrijd van het toernooi. Oud-Feyenoorder Orkun Kökçü begon voor Turkije in de basis. Echter wist hij zijn stempel niet te drukken, want Turkije verloor met 0-3 van Portugal. De dag werd afgesloten met het duel België-Roemenië. België heeft de slechte start van het toernooi weggepoetst door met 2-0 te winnen van Roemenië.

15:00 | Georgië - Tsjechië

Door het gelijke spel van Georgië en Tsjechië (1-1) moeten beide teams vrezen voor een vroege uitschakeling op het EK. Georgië kwam vlak voor rust via een penalty van Mikautadze op voorsprong. Vlak na rust maakte Patrick Schik de gelijkmaker. Feyenoorder Ondřej Lingr kwam in de rust binnen de ploeg.

18:00 Turkije - Portugal

Portugal en Turkije hadden beide genoeg aan een overwinning vandaag. Beide ploegen zouden met een overwinning op 6 punten komen, wat zo goed als zeker plaatsing voor de achtste finale betekent. Het Turkije van Orkun Kökçü wist echter niet te imponeren, en ging pijnlijk met 0-3 van het veld af.

21:00 België - Roemenië

Onze zuiderburen hebben de slechte smaak in hun mond na de 1-0 nederlaag tegen Slowakije weggespoelt met een 2-0 overwinning op Roemenië. België kwam goed uit de startblokken door al in de tweede minuut op voorsprong te komen dankzij een goal van Tielemans. De voorsprong werd verdubbeld door sterspeler Kevin de Bruyne, die de 2-0 maakte. Vanwege deze overwinning en de overwinning van Oekraïne op Slowakije, staan alle vier de landen in Groep E op 3 punten, en zal er een spannende ontknoping bepalen welke landen doorgaan naar de achtste finales.