Nederland speelt 0-0 in enerverende kraker tegen Frankrijk

74 reacties 74

Om 21.00 uur begon de wedstrijd Nederland tegen Frankrijk. In een eerste helft, met kansen over en weer, werd er niet gescoord en werd er gerust in Leipzig bij een 0-0 stand. In de tweede helft waren er een stuk minder kansen in het begin. Frankrijk miste nog een enorme kans en Xavi Simons zag nog een goal afgekeurd worden vanwege buitenspel. Ook de wissels op het einde van de wedstrijd mochten niet baten en zo eindigde de wedstrijd, ondanks de vele kansen, in dezelfde stand als waarmee de wedstrijd begon.

Met Frimpong in de basis begon Oranje fel. Frankrijk, zonder Kylian Mbappé, had in de eerste minuut even moeite met Oranje. Daarna ontspon zich een kansrijke en spannende wedstrijd. Antoine Griezmann kreeg een levensgrote kans, maar miste. De kansen voor Frankrijk waren meer en beter, maar gescoord werd er niet.

Tijdens de tweede helft waren er in het begin weinig uitgespeelde kansen. De beiden ploegen leken in evenwicht. In de vijfenzestigste minuut kreeg Griezmann wederom een enorme kans, maar Bart Verbruggen redde knap. Daarna kreeg Frankrijk meer overwicht op het veld. Tot in minuut 70 Xavi scoorde, maar de goal werd afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel. Daarna leek Oranje wat meer de overhand te krijgen, ook door de wissels van onder andere Lutsharel Geertruida en Wout Weghorst. Maar op het einde werd het Nederlands Elftal in de verdediging gedrukt en had Frankrijk meer druk en overwicht.