EK 2024 | Dag 8 | Oostenrijk wint ruim maar Trauner valt uit

65 reacties 65

Vandaag is het de achtste dag van het Europees kampioenschap in Duitsland. Vandaag is groep D aan de beurt, waarin ook het Nederlands elftal en Oostenrijk zitten. Ook komt uit groep E Slowakije aan de beurt, waar ook spelers van Feyenoord voor opgeroepen zijn.

15:00 Slowakije - Oekraïne

Het Slowakije van Dávid Hancko en Leo Sauer neemt het op tegen Oekraïne. Slowakije dat verrassend de eerste wedstrijd won van België plaatst zich bij een overwinning op Oekraïne voor de volgende ronde. De verwachting is dat Hancko een basisplaats krijgt en dat Sauer op de bank begint.

Bij Slowakije begint Hancko in de basis, zo is te zien op de Instagram pagina van de Slowaakse voetbalbond. Sauer begint vanmiddag op de bank.

Slowakije heeft vrijdagmiddag nipt verloren van Oekraïne. Uiteindelijk werd het 1-2 voor Oekraïne. Dávid Hancko moest in de tweede helft geblesseerd naar de kant. Leo Sauer viel in de tweede helft in en maakte zijn eerste minuten op een EK.

18:00 Polen - Oostenrijk

Polen en Oostenrijk nemen het in groep D tegen elkaar op. Oostenrijk kreeg in de eerste wedstrijd net klop van Frankrijk, terwijl Polen verloor van het Nederlands elftal. Als de landen aanspraak willen maken op de volgende ronde moet er gewonnen worden. Gernot Trauner stond wissel in de eerste wedstrijd voor Oostenrijk, maar viel goed in. Mogelijk start hij in de basis.

Gernot Trauner begint in de basis bij Oostenrijk in de wedstrijd tegen Polen, zo is te zien op de website van de UEFA. In de eerste wedstrijd tegen Frankrijk begon de verdediger nog op de bank.

Trauner heeft vrijdagavond het openingsdoelpunt van de wedstrijd gescoord. Polen komt in de dertigste minuut op 1-1 door Piatek. Met deze stand zijn beide teams ook gaan rusten.

In de tweede helft maakt Robert Lewandowski zijn intrede op het veld. Trauner moet het veld geblesseerd verlaten. Oostenrijk wint met 1-3, de laatste goal kwam uit een penalty.

21:00 Nederland - Frankrijk

De absolute kraker uit groep D is Nederland - Frankrijk. Beide landen wonnen hun eerste groepswedstrijd en hebben aan een overwinning genoeg om de volgende ronde te halen. Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida lijken op de bank te beginnen. Na een spannende wedstrijd met kansen over en weer, blijf de score onveranderd en dus 0-0.