EK 2024 | Dag 7 | Spanje wint dankzij eigen doelpunt

20 reacties 20

Vandaag is het de zevende dag van het Europees kampioenschap. Er staan drie wedstrijden op het programma. Slovenië en Servië trappen de dag af en later op de dag wordt Denemarken tegen Engeland gespeeld. Om 21:00 staat de kraker tussen Spanje en Italië op de rol. Vandaag zijn er geen Feyenoorders die in actie komen.

15:00 Slovenië - Servië

Slovenië en Servië nemen het in groep C tegen elkaar op. Slovenië speelde in de eerste wedstrijd gelijk tegen Denemarken en Servië verloor van Engeland. Het is beide landen er dan ook aan gelegen om de drie punten binnen te halen om uitzicht te houden op de volgende ronde.

Slovenië en Servië hebben donderdagmiddag gelijk gespeeld. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-1 na een laat doelpunt van Servië

18:00 Denemarken - Engeland

Denemarken en Engeland spelen de tweede wedstrijd van de dag. De Denen zullen zich tegen Engeland moeten wapenen om niet vroegtijdig uitgeschakeld te worden in het toernooi.

Denemarken en Engeland hebben elkaar donderdagavond in evenwicht gehouden met een 1-1 eindstand. In de 18de minuut wist Harry Kane voor de Engelse te scoren. 16 minuten later scoorde Morten Hjulmand de gelijkmaker.

21:00 Spanje - Italië

Om 21:00 wordt de absolute kraker in poule B gespeeld. Spanje en Italië nemen het dan tegen elkaar op. Beide landen wonnen hun eerste poulewedstrijd en lijken vooral te strijden om de eerste plaats.

Na een eigen doelpunt van Italië, werden er geen andere doelpunten gescoord. Spanje plaatst zich voor de volgende ronde door de overwinning.