Stengs: 'Ik kreeg een belletje, en hij vroeg of ik het zag zitten'

Stengs: 'Ik kreeg een belletje, en hij vroeg of ik het zag zitten'

6 reacties 6
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Calvin Stengs heeft inmiddels zijn eerste seizoen in het shirt van Feyenoord er op zitten. De middenvelder was te gast in de tweede aflevering van de Feyenoord podcast 'De klank van', waarin hij onder meer ingaat op zijn eerste seizoen.

Stengs is kritisch op het begin van zijn periode bij Feyenoord. 'Ik had nog wel een trage start denk ik', zegt Stengs bij de podcast De klank van die is geplaatst op Feyenoord ONE. 'Ik vind dat zelf ook dat ik wat matig begon. Eigenlijk naarmate de tijd vorderde ging het steeds beter. Daar ben ik blij om.'

De middenvelder kijkt uiteindelijk als hij kijkt naar het gehele plaatje positief terug op zijn eerste seizoen. 'Ik vind dat het goed is gegaan. We hebben te veel punten weggegeven, ook in het punt. Fortuna en Sparta uit, dat zijn hele dure punten geweest. Dat is aan het begin van het seizoen. Je denkt, we kunnen het rechttrekken, maar dat zijn wel punten die heel zuur zijn geweest.' Uiteindelijk eindigde Feyenoord tweede achter PSV. Wel wisten de Rotterdammers de TOTO KNVB Beker te winnen.

Belletje van Slot

Vorige transferzomer werd Stengs benaderd door Arne Slot. 'Ik kreeg een belletje, en hij vroeg of ik het zag zitten. Eigenlijk heb ik daar niet heel lang over na hoeven denken. Als je zag hoe Feyenoord er voor stond, voordat hij kwam en toen hij kwam zie je echt verbetering. Het seizoen ervoor kampioen worden. Direct Champions League voetballen. Hij hoefde niet heel veel argumenten te brengen voor mij om naar Feyenoord te komen. Het zijn ook kleine dingen op persoonlijk vlak. Creativiteit om te brengen in het team. Hij zag daar een mooie rol voor mij in. Uiteindelijk samen met mijn kleine en mijn vriendin het vliegtuig ingestapt naar Rotterdam.'

Stengs speelde uiteindelijk afgelopen seizoen 43 officiële wedstrijden in het shirt van Feyenoord. Daarin was de 25-jarige middenvelder acht keer trefzeker, en gaf hij achttien assists.

Lees ook